www.car.cz
 

Úřadujícího mistra Václava Pecha čeká Rallye Šumava
     29.1.2007 19:02 - tisková zpráva


V závěru tohoto týdne čeká na posádku EuroOil teamu Václava Pecha jun. a Petra Uhla již druhý letošní start v automobilových rallye. V pátek odpoledne odstartují do naší nejstarší soutěže - legendární Rallye Šumava.
 

Tato soutěž, pořádaná Pošumavským autoklubem v Klatovech, je druhým podnikem sedmidílného seriálu Mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích a současně s rakouskou Jänner rallye tvoří náročný Winter Cup. Václav Pech jun. po vítězství v rakouském Freistadtu má velké ambice na přední umístění ve zmíněném Winter Cupu. Současně má velkou motivaci získat co nejvíce bodů do tabulky šampionátu a pokusit se upevnit vedoucí pozici v boji o domácí titul. Třetím prvkem motivace je skutečnost, že Rallye Šumava je poslední z velkých domácích soutěží, kterou Václav Pech jun. ještě nikdy absolutně nevyhrál.

Rallye Šumava je pro mě obrovská výzva. Letošní sezónu, kdy obhajujeme loňský titul domácích mistrů, se nám díky vítězství v Rakousku podařilo dobře zahájit, ale s Petrem cítíme velký tlak konkurence a nechceme po první vyhrané soutěži usnout na vavřínech. Nic nenecháváme náhodě, a tak máme za sebou víkend, který jsme strávili testováním závodního vozu na sněhovém povrchu.

Využili jsme pozvání mého přítele, který vlastní na Tachovsku pilu a na jeho soukromých zasněžených cestách jsme zkoušeli různé varianty v zimních podmínkách. Sněhu bylo dost, dokonce v závěru až příliš, to když nás zastihla sněhová vánice a byla starost dostat se s doprovodným kamionem domů,“ říká Václav Pech jun. a dodává, „Na Šumavě nás letos budou čekat opravdu velmi složité podmínky. V posledních dnech sice napadlo spousty sněhu, ale nastupující obleva vše asi zkomplikuje.

Podle všeho to vypadá, že se Rallye Šumava pojede na různém povrchu, část rychlostky může být pod sněhem či ledem a na další části bude například mokrý asfalt. Potom je rozhodnutí pro nejvhodnější pneumatiky klíčem k úspěchu. Nejvíce tak bude záležet na informacích ledových špionů, kteří o volbě pneumatik budou rozhodovat. V tomto případě se opět rád  spolehnu na svého tátu, který je se svými zkušenostmi pro nás naprosto nenahraditelný“

42. ročník Rallye Šumava odstartuje z klatovského náměstí pod Černou věží v pátek 2.2.2007 ve tři hodiny odpoledne a hned v úvodu na jezdce čeká divácky velmi navštěvovaný Čínovský okruh v těsné blízkosti Klatov. Ostatní páteční rychlostky se pak odehrají za tmy. V sobotu se jezdci tradičně přesouvají na Vimpersko, kde absolvují zbývajících 12 rychlostních zkoušek z celkových 18. Zde se jede ve vyšší nadmořské výšce a právě tady se dá očekávat sníh na trati.

Rallye končí opět v Klatovech, první posádky jsou očekávány na cílové rampě na klatovském náměstí v 17:16.

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Na Stopě Valašské Zimy fotil Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose