www.car.cz
 

42. ročník Mogul Šumava Rallye by se měl jet na sněhu
     30.1.2007 12:29 - Pavel Jelínek


Nedávný orkán i nedávná sněhová nadílka přidělaly starosti také pořadatelům víkendového 42. ročníku Mogul Šumava Rallye, která odstartuje v pátek 2. února v Klatovech.

Pojede se i přes to, že Šumava patří k nejpostiženějším oblastem. Navíc Plzeňský kraj zakázal vstup do všech lesů v tomto regionu. Zákaz se ale naštěstí pro fandy rallye netýká  diváckých míst, ani   přijezdových cest.

Vyvrácené stromy sice zatarasily lesní úseky hned tří rychlostních zkoušek Šumavy , ale již  jsou všechny průjezdné.

Sníh sice ve městech mizí , ale zdá se, že na Šumavě do  víkendu zůstane a tak se zde snad pojede pravá zimní soutěž. Což ovšem  bylo obrovským problém již několika předchozích  ročníků této soutěže, jak známo.

Pořadatelé sice ještě nedávno  prohlašovali, že hřeby budou "tradičně" zakázány, podle nejnovějších  informací ale letos bylo dodatečně na většině erzet schváleno použití pneumatik s hroty. To si vyžádalo přidání speciálních přezouvacích zón, takže dojde k posunům v časovém harmonogramu rallye. Takže , fandové, kteří plánujete osobní účast zde, pozor. Poznamenejte si ty správné a opravené  časy.

Mimochodem, program soutěže najdete třeba v časopisu Rally. Více k jeho obsahu  zde.

 


 
 
Fotogalerie:   Na Stopě Valašské Zimy fotil Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose