www.car.cz
 

Fotograf Petr Frýba má Zlaté oko 2006
     1.2.2007 15:51 - tisková zpráva


Současně s předáváním Zlatých volantů pro nejúspěšnější motoristické jezdce, byla letos již podruhé vyhlášena soutěž Zlaté oko. Ocenění nejlepší motoristické fotografie z uplynulé sezony. Po loňském třetím místě se držitelem Zlatého oka 2006 stal Petr Frýba.

 

 

 

S velkou radostí přijalo Motorsport review, sdružení volných novinářů zprávu o udělení ceny Zlaté oko 2006 našemu stálému a dlouholetému spolupracovníkovi Petru Frýbovi.

 

 

 

Petr Frýba patří mezi průkopníky digitální fotografie v motoristickém sportu. Do povědomí širší veřejnosti se zapsal již při své první rallye, kterou fotografoval. Při Rallye Šumava 2000 totiž zachytil nyní již slavný kotrmelec Tomáše Hrdinky s vozem Subaru Impreza WRC. Kvalitu záběrů i postřeh autora ocenil otištěním fotoseriálu i Svět motorů, renomovaný motoristický časopis.

 

Nesčetněkrát jsem byl přítomen tomu, kolik času věnuje Petr ještě před soutěží výběru místa a co vše při tomto výběru hraje roli. Pečlivá až puntičkářská příprava se pak samozřejmě odráží v atraktivitě záběrů, kdy nehraje roli jen samotná akce soutěžního vozu, ale celková souhra všech faktorů, která dokáže výsledek výrazně pozvednout.

 

Petr se neomezuje jen na soutěže, ale pravidelně jej potkáte také při závodech do vrchu i na okruzích. Ostatně tato skutečnost je dostatečně známá všem čtenářům MF Dnes, časopisu Motorsport Magazín, Rally, nebo internetového serveru Autosport.cz a mnoha dalších.

 

V posledních letech pravidelně provázel i české účastníky na soutěžích mistrovství světa a ani tam nezůstala jeho práce nepovšimnuta. Již v loňském roce se stal oficiálním fotografem Udeholm Švédské rallye a protože švédští pořadatelé byli velice spokojeni, využijí Petrových služeb letos nejen oni, ale doporučili jej i letošním nováčkům v kolotoči světových rallye z Norska.

 

 

Společně s čtenáři tištěných i internetových časopisů se tedy již nemohu dočkat dalších stejně krásných záběrů, jako je ten vítězný, zachycující Pettera Solberga ze Sardinie.

 

Gratuluji a přeji pevnou ruku a další zlaté oko.

 

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

 

Tisková informace Motorsport review.cz

 

 

Kompletní výsledky soutěže Zlaté oko: http://www.zlatyvolant.cz/zlate-oko/

Fotogalerie Petra Frýby: http://www.motorsport-review.cz/index.html

 


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006, foto Petr Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose