www.car.cz
 

A1GP: Kvalifikace v Austrálii pro Engeho v centru pozornosti
     2.2.2007 11:56 - tisková zpráva


Tomáš Enge se tento víkend po úspěšné premiéře a šestém místě ve 24 hodin Daytony vrací v Austrálii do kolotoče A1GP. Český tým si je vědom, že cesta k lepším výsledkům vede zejména přes zlepšené výkony v kvalifikaci.

A1GP pokračuje v závodech na druhém konci světa, po novozélandském Taupu přichází na řadu Austrálie. Okruh Eastern Creek leží jen pár mil od Sydney s nezaměnitelnou budovou opery a dalšími atrakcemi. Je to již druhý podnik A1GP na této trati a český tým nemá na první návštěvu právě nejlepší vzpomínky. Kolize ve vracečce utnuly naděje v obou závodech a Enge ani jednou neviděl cíl.

Zatímco většina jezdců a týmů si užila krátké přestávky v Austrálii či na Novém Zélandu, Enge trávil mnoho hodin na palubě letadel. Z Taupa spěchal zpět na Floridu, kde jel s prototypem Riley&Scott proslulou čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně. Český jezdec si závod hodně užil, ale měl následně minimum času na odpočinek, protože se musel rychle vracet do Austrálie.

Český tým v posledních závodech A1GP ukázal velmi dobrou rychlost v závodech, ale srážely ho horší výkony v kvalifikaci. Hlavní pozornost se proto bude o nadcházejícím víkendu věnovat lepšímu využití nových pneumatik.

Tomáš Enge: „V minulých týdnech jsem hodně cestoval, po Novém Zélandu jsem mířil do Daytony, ale doufám, že budu v dobré formě. Po závodění s prototypem můžu potřebovat malinko času, abych si znovu zvykl a vůz A1GP, ale na druhou stranu jsem v závodu našel dobrý rytmus. Určitě doufáme v lepší přízeň osudu, loni jsme v Austrálii měli mizerný víkend.

Hlavní pozornost se bude věnovat kvalifikaci, v posledních podnicích jsme tam měli problémy, a pokud chceme bojovat na čele, musíme je vyřešit. Máme nápady, které chceme vyzkoušet. Okruh je dost hrbolatý, ale to platilo i pro Taupo, kde byl vůz v závodním nastavení dobře vyvážený.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Pro tento závod jsme vybrali Tomáše, ačkoliv musel letět kolem světa. Také jsme přemýšleli o Eriku Janišovi, ale bylo by pro něj těžké odjet trénink nováčků, zvláště když by šlo o přílet na poslední chvíli. Jeho čas však přijde. Tomáš si po Daytoně bude znovu muset zvyknout na formuli, ale nemělo by mu to zabrat moc času.

Hlavní pozornost budeme věnovat tomu, proč jsme hodně rychlí na starých pneumatikách, zatímco na nových jsme pomalí. Pokud se to podaří vyřešit a budeme mít stejně dobrou zastávku jako ve většině závodu, pak bychom měli mít šanci na dobrý výsledek.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose