www.car.cz
 

A1GP v Austrálii : Hledání správné cesty. Enge čtvrtý v tréninku
     2.2.2007 11:58 - tisková zpráva


Tomáš Enge a český tým měli v Austrálii dobrý začátek a v pátečním tréninku zajeli pátý čas. Tým věří, že našel řešení předchozích problémů v kvalifikacích.

Eastern Creek, ležící jen pár minut jízdy od Sydney, hostí australský závod šampionátu A1GP. Český tým byl opět jedním z mála, který nejel trénink nováčků, ale vzhledem k dešti a mokré trati to nebyla zásadní nevýhoda.

Skutečná práce začala až v samotném volném tréninku a Enge se po startu v Daytoně rychle aklimatizoval zpět na monopost. Začátek tréninku byl věnován zkouškám kvalifikačního nastavení, které v minulých podnicích řádně potrápilo český tým. Dnes byly odzkoušeny odlišné možnosti a výsledek je pozitivní. Ve zbytku tréninku pak přišlo na řadu dolaďování závodního nastavení a tým je přesvědčený, že ve zbytku víkendu ukáže zlepšenou formu.

Enge byl s 25 odjetými koly jedním z nejpilnějších jezdců. Jeho nejlepší čas 1:19,594 byl čtvrtým nejlepším s odstupem necelých čtyř desetin na první příčku.

Tomáš Enge: „Celkově má z tohoto tréninku pozitivní pocit. Podařilo se nám pracovat na nastavení pro kvalifikaci i závod.  A jsem přesvědčen, že v kvalifikaci budeme silnější. Minulý rok jsme tady neprožili nejlepší víkend, ale vůz se tentokrát chová o hodně lépe. Zdá se, že změny, které jsme udělali, jsou správné.

Samozřejmě, až zítřejší kvalifikace dá definitivní odpověď, ale určitě si věřím více než posledně.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 na okruhu v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose