www.car.cz
 

Na Šumavě za Pechem Němec Gassner, Arazim a další
     3.2.2007 10:41 - Pavel Jelínek


Letošní Rallye Šumava, která tentokrát není  příliš  zimní a sněhová, přinesla již  do sobotního dopoledne řadu dramat. Vprvní etapě  spolu  soupeřili podle očekávání především Václav Pech a Roman Kresta s téměř stejnými  Lancery EVO IX.

Kresta sice výtečně začal a po pěti rychlostních zkouškách už vedl o tři čtvrtě minuty, pak ale  pak na šestce na sněhu vylétl mimo trať a posunul se z  prvního na druhé místo. Nicméně  v sobotu ráno mohl  pokračovat a chystat se na svůj  útok. S tím to však  přehnal a skončil  mimo trať a  hned  na první ranní zkoušce musel  skončit !!

Roman Kresta záležitost  komentoval takto : „Zvolili jsme příliš rychlou jízdu, na blátě nám to uklouzlo vyjeli jsme mimo trať. Už se bohužel nedalo pokračovat…“

Původně třetí německá posádka Gassner, Thannhäuserová, která rovněž jede s Mitsubishi Lancer, se tak posunula na stříbrnou  příčku. Další pozice pak  patří Arazimovi a Trojanovi s dalšími Lancery, které  dělí jen malý časový odstup, takže lze ještě  čekat boj. 

Zmíněná šestá erzeta vůbec pořadím pěkně zamíchala, když kromě Kresty na ní havarovali i další favorizované a  do  té   doby výborně jedoucí posádky -  Pavel Valoušek a na svoji havárii v Rakousku navázal také Josef Semerád.

Zato poměrně slušně  si vedou dva piloti s vozy  subaru, navíc  ze stejné stáje - Štěpánek a Emil Triner, kteří se oba  drží v prvni desítce.

Večer se jelo částečně na sněhu a  vlhkém asfaltu, který místy namrzal. Na nasazení  hřebů  to  nevypadá ani dnes. Vítěz bude znám dnes v podvečer po 18. hodině.

Výsledky - po 7. rychlostní zkoušce - po pátku :

1. Pech, Uhel 48:57,3,
2. Kresta, Gross -21,4,
3. Gassner, Thannhäuserová (Něm.) -36,1,
4. Arazim, Gál -48,7,
5. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer) -1:16,4,
6. Štěpánek, Omelka -1:31,8,
7. Triner, Achsová (všichni Subaru Impreza) -1:54,9,
8. Gavlák, Hůlka (SR/Mitsubishi Lancer) -2:51,9.


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose