www.car.cz
 

Krestu zastavila hned ráno havárie na blátíčku
     3.2.2007 16:43 - tisková zpráva


ROMANA KRESTU ZASTAVILA HAVÁRIE
 
Druhým dnem dnes pokračuje 42. ročník Mogul Šumava rally. Časně ráno se všichni účastníci přesunuli do Vimperka, v jehož okolí se nachází všech dvanáct zbývajících testů. Roman Kresta odstartoval s jasným cílem eliminovat ztrátu, kterou nabral včera při nehodě v šesté erzetě.
 
Jeho plány se však rozplynuly už na první rychlostní zkoušce dnešní etapy. V rychlé pravotočivé zatáčce vylétl z trati, narazil do několika menších stromů a s poškozeným vozem musel ze soutěže odstoupit.

Po první etapě jsme měli menší ztrátu, kterou jsem chtěl dotáhnout. Pokud jsme chtěli vyhrát, museli jsem jet rychle. Jinak to ani nejde. Bohužel jsem se nevyhnul chybě a byl příliš rychlý v nájezdu do pravé zatáčky za horizontem. Nepředpokládal jsem, že tam po prvním voze bude tolik vytahaného bláta. Po něm mně to uklouzlo a vyletěli jsme z tratě.

Už se s tím nedalo nic udělat. Moc mě to mrzí hlavně kvůli společnosti Paramo, za jejíž značku Mogul jsme startovali a kvůli všem ostatním partnerům, kteří nám se startem na Šumavě pomohli.“  komentoval své odstoupení Roman Kresta.

Závěrečná etapa 42. ročníku Mogul Šumava rally pokračuje zbývajícími šesti rychlostními zkouškami. Vítěz soutěže by měl být jasný krátce po šesté hodině odpolední.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose