www.car.cz
 

Superb pana prezidenta do Národního muzea
     13.2.2007 09:47 - tisková zpráva


V roce 2004 Škoda Auto navázala na tradici poskytování vozu z produktové palety automobilky hlavě státu. Prezidentská kancelář využívala vozy se znaky Laurin&Klement nebo Škoda již v letech 1918 – 1963.

V zájmu uchování prezidentského speciálu i pro další generace se Škoda Auto a prezidentská kancelář dohodly na věnování prvního novodobého vozu Škoda Superb, který užíval prezident republiky Václav Klaus v letech 2004 – 2006, do sbírky Národního technického muzea v Praze. Tento vůz zaujme místo vedle dalších automobilových exponátů, které drahocenná sbírka muzea obsahuje.

Historickou zajímavostí byl požadavek prezidenta Masaryka na zvláštní vybavení, kdy do jeho vozu Škoda-Hispano Suiza bylo třeba namontovat speciální lampičky na to, aby prezident Masaryk mohl pracovat ve voze i za tmy. V současné době je to již standardní výbavou prezidentského speciálu.

Člen představenstva společnosti Škoda Auto Martin Jahn při slavnostním aktu dodal: "Model Škoda Superb je prvním vozem automobilky Škoda, který sloužil prezidentu České republiky, a na to můžeme být právem hrdi."

Škoda Auto


 
 
Fotogalerie:   Křest nové motorky Karla Abraháma pro tř. 250 ccm

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose