www.car.cz
 

Také Honda Small Hybrid Sports Concept míří do Ženevy
     13.2.2007 09:55 - tisková zpráva


Ženevský autosalon 2007  a HONDA
 
Honda na nadcházejícím ženevském autosalónu 2007 ve světové premiéře představí nový atraktivní koncept a poprvé v Evropě vystaví také plně funkční prototyp vozu poháněného palivovými články FCX Concept.

Honda Small Hybrid Sports Concept
Koncept malého hybridního sportovního automobilu Honda (Honda Small Hybrid Sports Concept) přibližuje představy značky Honda o příštím hybridním modelu. Tento koncept představuje unikátní fúzi nejmodernější hybridní technologie a sportovního automobilu s atraktivními jízdními vlastnostmi.
Small Hybrid Sports Concept, který byl zkonstruován výzkumným a vývojovým oddělením společnosti Honda Europe sídlícím v německém Offenbachu, vychází z myšlenky, že automobil může mít malý ekologický dopad a přesto poskytovat maximální potěšení z jízdy, jaké lze od kompaktního sportovního automobilu očekávat.

Plně funkční prototyp Honda FCX Concept jako ukázka nejmodernější technologie palivových článků vyvinuté společností Honda
Vůbec poprvé bude v Evropě vystaven plně funkční prototyp Honda FCX Concept. Tento koncept je vybaven nově vyvinutou kompaktní, avšak současně vysoce účinnou jednotkou palivových článků Honda FC Stack
; mezi další charakteristické vlastnosti tohoto vozu patří dlouhá podlaha, nízká světlá výška a karosérie s krátkou přídí. Vůz nabízí pohodlně velkou kabinu s futuristickým vzhledem a současně se u něj podařilo dosáhnout významných zlepšení v oblasti výkonu a ekologických parametrů. FCX Concept nabízí reálný dojezd až 570 km (výpočet provedený společností Honda za předpokladu jízdy v režimu LA4), přičemž maximální rychlost je omezena na 160 km/h. Omezený prodej zcela nového vozidla poháněného palivovými články, které bude vycházet z prototypu FCX Concept, bude v Japonsku a v USA zahájen v roce 2008.

Čistý dieselový motor nové generace
Další technickou inovací, jež bude v Ženevě představena, je dieselový motor Honda nové generace využívající unikátní technologie, která umožňuje snížení jeho emisí na úroveň srovnatelnou s benzínovým motorem. Revoluční katalyzátor snižuje množství emisí oxidů dusíku
(NOx) na úroveň umožňující motoru splnit požadavky přísné ekologické normy Amerického úřadu pro ochranu životního prostředí (US Environmental Protection Agency - EPA) Tier II/Bin 5.

Katalyzátor je tvořen inovativním systémem využívajícím redukční reakce čpavku, díky které jsou toxické oxidy dusíku (NOx) přeměněny na neškodný dusík (N2).

Společnost Honda hodlá uvést novou generaci dieselového motoru na trh během dvou let.

Motoristický sport - nové typy vozů Honda pro rok 2007
Poprvé bude veřejně vystaven nový vůz Formule 1 týmu Honda Racing F1 Team - RA107.

Pozornost, kterou značka Honda věnuje motoristickému sportu, dokládá také soutěžní vůz Civic Type R s homologací FIA, jenž vychází z nedávno představeného cestovního modelu. Tato sportovní verze vozu Civic Type R, která byla vyvinuta v úzké spolupráci s italskou firmou JAS Motorsport, si klade za cíl dosáhnout ještě většího úspěchu než její předchůdce, který se od svého představení v roce 2002 stal v Evropě velmi populárním.
Tento automobil je vyvíjen pro homologaci ve skupinách N, A, a také ve skupině R, která bude zavedena od roku 2008.

Produkční modely a příslušenství Honda
Na stánku budou rovněž představeny zcela nové modely CR-V a Civic Type R, a samozřejmě také zbytek modelové nabídky značky Honda. V prvním patře stánku bude vystavena široká nabídka příslušenství včetně sady aerodynamických doplňků pro model CR-V s názvem Aero Performance Pack.

Honda


 
 
Fotogalerie:   Monte Carlo 2007, foto Martin Viďourek, frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose