www.car.cz
 

FIA předala historikům poháry za rok 2006. I Michlovi a Foralovi
     13.2.2007 10:35 - tisková zpráva


O prvním únorovém víkendu se konalo ve starobylém portugalském městě Porto slavnostní vyhlášení výsledků sezóny 2006 v Mistrovství Evropy v závodech historických automobilů do vrchu.

 

Celá sezóna čítala jedenáct závodů, první závod se jel o třetím květnovém víkendu ve slovinské Sevnici, o týden později se jezdci stěhovali do Ústí nad Orlicí, první víkend v červnu patří již tradičně šternberskému Ecce Homo, kde se setkávají moderní i historické vozy.

 

Další červnový závod v italské Vallecamonice byl nakonec zrušen, ale o Itálii s jejími nadšenými fanoušky jezdci nepřišli: červenec přivítali na proslulé sedmnáctikilometrové trati z Trenta do Bondone, kde se letos poprvé jel i závod moderních vozů.

 

Předposlední červnový víkend má zamluvený slovenská Baba, o týden později se všichni setkali ve Slovinsku, na začátku září se z mnoha starých vozů těšili opět Italové, tentokrát v Piancamunu a o týden později v Pedaveně, polovina září přinesla opět setkání s novými auty, tentokrát v Chorvatsku, ale zatímco „automobiloví mladíci“ tam sezónu končili, historiky čekal ještě poslední závod sezóny, který se jel 1. října 2006 v italském Chianti.

 

V celé sezóně si mezi četnou konkurencí vedlo dobře mnoho našich jezdců, na nejvyšší příčky však mohou dosáhnout jen někteří, a ti se setkali na slavnostní ceremonii v Portu. Česká republika zde měla tři zástupce - vlastně mistry: Josef Michl získal třetí titul v řadě v kategorii 2 se svou Škodou 130 RS, zabodoval Lubomír Foral, který s formulí MTX 1-02 získal vítězství v kategorii 4, a do třetice získal mistrovský titul František Čečil, který si s Hakarem vyjezdil první místo v kategorii 1, bohužel se však nemohl vyhlášení zúčastnit.

 

Slavnostní večer probíhá vždy i za přítomnosti zástupců organizací, které jednotlivé závody pořádají, a samozřejmě představitelů FIA v jednotlivých zemích, všichni tak mají příležitost se mezi sezónami zastavit a setkat jinak, než jsou zvyklí - a třeba si prohlédnout slavné vinné sklepy v Portu, právě tak, jak udělali letos.

 

 

JM


 
 
Fotogalerie:   Křest nové motorky Karla Abraháma pro tř. 250 ccm

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose