www.car.cz
 

V prvním okruhovém podniku získal Křenek motorsport bronz
     tisková zpráva


Úspěšnější byl Křenek motorsport v závodech Národní formule 1400

Třetí místo a několik dobrých výsledků z kvalifikace si připsal na své konto týmu Křenek motorsport v úvodním podniku mezinárodního okruhového mistrovství České republiky, které odstartovalo v rámci Jarní ceny Brna na Masarykově okruhu. Z šestičlenné sestavy stáje z Měšic u Prahy si na brněnském automotodromu počínali lépe jezdci v Národní formuli 1400, kteří ve dvou závodech získali celkem pětadvacet bodů.
 
Z jezdeckého tria byl ve formulové Divizi 3 nejúspěšnější Radek Mifka startující s inovovaným monopostem FiKS-03. Třiadvacetiletý pilot měl vynikající starty do obou závodů, v celém průběhu druhého klání vedl a nakonec získal dvanáct bodů za třetí místo. Do své bilance si navíc v kvalifikaci zapsal druhou a třetí pozici. "Navzdory tomu, že Radek si v podstatě odskočil z přípravy na bakalářské zkoušky, podal velmi dobrý výkon. Druhý trénink mohl vyhrát, ale bohužel v nejrychlejším kole udělal hodiny. Je škoda, že v prvním závodě v souboji o medailové pozice vyletěl z trati a dvakrát škoda, že nedotáhl své sólo ve druhém závodě," komentoval manažer týmu Josef Křenek.
 
"I když jsem ve druhém tréninku zaváhal, s kvalifikací jsem byl spokojen. Především s druhým místem. Loni jsem se tak vysoko ve výsledcích nedostal," pochvaloval si pilot z Brandýsa nad Labem a doplnil: "Výlet mimo trať v prvním klání byla moje chyba. Při více než osmivteřinovém náskoku před polovinou druhého závodu jsem už věřil, že to dotáhnu až k vítězství, ale na osychající trati mě pak soupeři rychle dojeli a snadno překonali."
 
Pouze o jeden bod méně než Mifka si v zahajovacím mistrovském podniku připsal sedmnáctiletý Radek Krakovič, jenž s vozem FiKS-01 potvrdil svoji stoupající výkonnost především v prvním klání, ve kterém skončil pátý. "A výsledky mohli být ještě lepší. V prvním závodě mi ovšem ve druhém kole přestal fungovat otáčkoměr a raději jsem se snažil motor nepřetahovat, abych jej nezničil. O bronz jsem přišel také díky tomu, že jsem zvolil poněkud delší pátý rychlostní stupeň v převodovce a na rovinách na soupeře ztrácel," konstatoval jeden z dvojice nejmladších jezdců ve startovním poli.
"Druhý závod byl pro mě utrpením. Na mokrou trať jsem si nevhodně nastavil podvozek a je senzace, že jsem vůbec dojel, navíc jako osmý," dodal Krakovič.

Třetí z formulové sestavy týmu Věra Vostrá, která startovala s vozidlem FiKS-03, sedmým místem v kvalifikaci a osmou pozicí v prvním závodě dosáhla svého zatím nejlepšího výsledku v kariéře. Pražská studentka si v prvním podniku šampionátu připsala tolik bodů, jako za celou loňskou sezónu. "Přestože ve druhém závodě Věra po smyku vyletěla mimo trať a nemohla tak vylepšit svoji bilanci, za své výkony určitě zaslouží pochvalu," uvedl Josef Křenek a dodal: "V tréninku zajela o čtyři vteřiny lepší čas než loni a v prvním závodě měla pouze o dvě desetiny sekundy horší čas na jedno kolo než úřadující mistr."

V rámci přípravy na sprint-závod cestovních a sportovních vozů Divize 4 se tým Křenek motorsport s posádkou Daniel Šorm - Jiří Jupa zúčastnil kvalifikace pro tříhodinové klání, do kterého mohl se Škodou Octavia jako druhým nejrychlejším dvoulitrovým automobilem startovat ze sedmé pozice. V měřeném tréninku pro sprint Šorm dosáhl celkově třinácté místo a druhé příčky v klasifikaci třídy do 2000 ccm. Jeho výsledek v závodě ovšem ovlivnila volba pneumatik.
 
Povedený debut měla na dosah Lucie Vyplelová, jenž se padesátikilometrového sprintu účastnila s pohárovou Škodou Pick-Up Free Style. Její šance obsadit desátou příčku v závodě vozů s objemem motoru do 1600 ccm však skončila v předposledním kole po vyjetí z trati.


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose