www.car.cz
 

Fabie WRC v českém šampionátu : Kopecký
     tisková zpráva


Do další sezony vstoupí posádka Jan Kopecký – Filip Schovánek již pár dní po Novém roce. Na start úvodního podniku mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - Jänner rallye v Rakousku (8. - 10. ledna 2004) – se postaví s továrně připravenou Škodou Fabií WRC.

KOPECKÝ SE SCHOVÁNKEM ZAHÁJÍ SEZONU 2004 S NOVÝM VOZEM - ŠKODOU FABIÍ WRC

Naše partnerství se společnostmi Škoda Auto a Matador dostává nový rozměr. Jsem moc rád, že se nám podařilo dohodnout nasazení Fabie WRC do českého šampionátu. Určitě tím potěšíme hodně fanoušků. Sezona tentokrát začne nezvykle brzy, čekají nás perné dny příprav. Pro start v Rakousku připravujeme dvě různá nastavení - asfaltové a šotolinové, které použijeme v případě sněhu. Podle posledních zpráv leží na tratích Jänner rallye asi dvacet centimetrů,“ prohlásil vedoucí Škoda Matador teamu Josef Kopecký.

Jan Kopecký se s Fabií WRC krátce seznámil během několika testovacích jízd. V polovině listopadu s ní startoval na exhibičním Setkání mistrů na okruhu v Sosnové, kde po finálovém duelu s Václavem Pechem zvítězil. Na premiéru při klasické soutěži se těší.
Jsem šťastný, že mohu opět soutěžit s Fabií WRC. Je to obratný vůz, vyžaduje úplně jiný jezdecký styl než octavia, s níž jsme letos vybojovali třetí místo v šampionátu. Na odlišné jízdní vlastnosti a reakce si musím zvyknout, jednoduše řečeno se s ním potřebuji sžít. Samotná Jänner rallye je pro nás velkou neznámou. Byl bych rád, kdyby se na tratích udržel sníh, byla by to pro nás velká zkušenost. Na stoprocentně sněhové soutěži jsme s Filipem ještě nejeli,“ konstatoval Jan Kopecký .Kopecký - foto archiv týmu : Petr Frýba

Jänner rallye je zcela novým podnikem národního šampionátu a odstartuje v rakouském Freistadtu v pátek 9. ledna. 2004. Posádka Kopecký – Schovánek přenese do mistrovství republiky také atraktivní design továrního vozu, který Fabii WRC hned po červencové premiéře vynesl titul Nejkrásnější WRC mistrovství světa. Barvy doplní loga tradičních partnerů posádky – společností Škoda Auto, Matador a Construct.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose