www.car.cz
 

Posílení designérského týmu značky Audi
     19.2.2007 22:37 - tisková zpráva


Wolfgang Josef Egger šéfdesignerem Audi Group

 

 Wolfgang Josef Egger (44) byl jmenován novým vedoucím designu Audi Group. V této pozici, které se ujme od prvního května 2007, naváže na práci Waltera Maria de’Silvy, který je od prvního února vedoucím designérem celého koncernu Volkswagen. „Obsazením této funkce posiluje značka se čtyřmi spojenými kruhy svou nezávislost v oboru automobilového designu a tím potvrzuje význam designu jako základní kompetence značky Audi“, komentoval jmenování předseda představenstva a generální ředitel společnosti Audi AG Rupert Stadler.

 

Díky jmenování Wolfganga Josefa Eggera je designérský tým skupiny Audi Group znovu kompletní. Vedoucím oddělení designu samotné značky Audi je Stefan Sielaff, který byl do této funkce jmenován v březnu 2006.

 

Wolfgang Josef Egger zahájil svou kariéru v roce 1989 jako designér u značky Alfa Romeo. Po devíti letech nastoupil do manažerské funkce v oboru designu u společnosti SEAT a potom v roce 2001 i u značky Lancia. V posledním období zaujímal pozici šédesignera značky Alfa Romeo.

 

 

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2006 automobilka Audi prodala 905 100 vozů, což představuje meziroční nárůst o 9,2 %. Značce Audi se dařilo především na západoevropském trhu, kde její odbyt stoupl  o 7,7 % na 658 442 tisíc vozů.

 

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 12 let po sobě – vloni se v ČR prodalo 2804 automobilů Audi, což oproti 2548 vozům prodaným v roce 2005 představuje nárůst o deset procent.

 

 

Import Volkswagen Group, s. r. o., Divize Audi/Public Relations, 

Tiskové informace, ceníky a technická data v elektronické podobě najdete na www.audi.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Trabant rally cup 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose