www.car.cz
 

Mladičký motokárista Patrik Hájek se sveze na mosteckém polygonu
     21.2.2007 10:08 - tisková zpráva


Centrum výuky bezpečné jízdy přivítá dalšího závodníka.

 

Mostecký areál pro výcvik bezpečné jízdy má za téměř šestnáct měsíců svého fungování nezaměnitelné místo v oblasti zdokonalovacích kurzů řidičů  a výcviku řidičských dovedností potřebných pro zvládání krizových situací v běžném silničním provozu. Zdejší výcvikové plochy a cvičné moduly jsou pro svou rozlehlost a bezpečnost často ovšem také objektem zájmu závodníků.

 

Vystřídalo se jich zde už mnoho, ať to byli truckeři Lacko a Vršecký, okruhoví piloti Janák a Dostál, či soutěžáci Triner a Kopecký.

 

Ještě nikdy zde však netestoval motokárový jezdec a k této situaci dojde příští týden a nepůjde o ledajakého závodníka. Bude jím totiž mladičký Patrik Hájek, loňský vítěz světového finále třídy ROK z italského Lonata a držitel Zlatého volantu za rok 2006. Patrik za sebou má pochopitelně už více úspěchů a na svůj věk také hezkou řádku zkušeností za volantem.

 

Záludnosti mosteckých kluzných ploch ale dosud neměl možnost vyzkoušet. Došlo tedy k dohodě s Josefem Kališem, který mladíka trenérsky a manažersky vede pod hlavičkou JOKA Racing Teamu. Nápad se zalíbil i Ivanu Houzákovi, šéfovi mosteckého H.K.C. – Racing Teamu, který se podílí na přípravě techniky.

 

V Mostě všechno začne v úterý 27. února od 14,00 hodin. Patrik bude nejdříve krátce seznámen s celým areálem a jednotlivými cvičnými plochami a poté dostane příležitost projet se s motokárou po některých z nich. Samozřejmě s malým vozítkem nepojede na kyvnou desku, kde se nacvičuje zvládání smyku zadní nápravy.

 

 Bude ale velice zajímavé sledovat jak si poradí například s kluznými plochami na umělém svahu, či na malé točně. K dispozici bude samozřejmě i sériový osobní automobil a Patrik si bude moci vyzkoušet i další moduly s jejich záludnostmi. Dodejme, že jezdec vzhledem ke svému mládí sice ještě nevlastní řidičský průkaz, ale jezdeckou licenci má a absolvoval mimo jiné už i několik závodů v kokpitu Národní formule do 1400 ccm.

 

Poté bude Patrik k dispozici přítomným novinářům v rámci neformální tiskové konference.

 

(19.2. 2007)

 


 
 
Fotogalerie:   Norsko 2007 a náš Jan Kopecký

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose