www.car.cz
 

Po víkendovém úspěchu na Valašsku Pech vede domácí mistrovství
     tisková zpráva


Václav Pech jun. s Petrem Uhlem na sedadle spolujezdce vybojoval druhé místo v absolutním pořadí na Rallye Matador Tatry – Valašské rallye, která se jela během uplynulého víkendu jako třetí podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Umístění na této stříbrné pozici vyneslo posádku EuroOil teamu, která startuje v domácím šampionátu s vozem Ford Focus WRC, na první místo v průběžném pořadí mistrovství.

Vlastní klání bezmála 120 soutěžních posádek začalo v sobotu dopoledne, kdy na pořadu tohoto společného česko – slovenského podniku byly rychlostní zkoušky na tradičních tratích v okolí Vsetína, které známe z předchozích ročníků Valašské rallye. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem se hned od začátku usadil na třetí příčce průběžného pořadí a během celé sobotní etapy udržoval tuto pozici s minimálním odstupem na vedoucího jezdce. „Věděli jsme z předchozích ročníků Valašské rallye, že vsetínské zkoušky jsou velmi náročné, často se střídá rytmus tratě, jedou se technické pasáže po úzkých cestách na které navazují rychlé úseky na širokém a kvalitním asfaltu. Chtěli jsme se první den udržet v popředí soutěže a to se nám, myslím, podařilo,“ komentuje průběh prvního dne rallye Václav Pech jun.

Druhá etapa byla pořadateli umístěna do okolí centra soutěže slovenského města Púchova a čtyři měřené testy posádky absolvovaly během neděle dvakrát. Již během noci vydatně pršelo a po ránu byla situace s počasím ještě nepřehlednější. V některých místech bylo na trati rychlostních zkoušek velké množství vody po dešťové přeháňce, zatímco jinde byla trať naprosto suchá. Nastupovala vysoká taktika při rozhodovaní o vhodném obutí na tyto proměnlivé podmínky na trati. „Ve třech předchozích letech jsme na tratích kolem Púchova dokázali zvítězit, a tak jsme dobře znali místní podmínky. Při proměnlivém počasí, které zavládlo na nedělních rychlostních zkouškách, bylo rozhodující dobře zvolit obutí vozu. To jsme myslím zvládli, na rozhodnutí táty jako ledového špiona jsme zvolili intermedia, pneumatiky vhodné jak na mokrou, tak i na suchou trať. Na první RZtě ve velmi silném dešti se to na těchto pneumatikách dalo přežít a příliš neztratit a na zbývajících testech, které se jeli na suchu, jsme již na tomto obutí získávali,“ říká Václav Pech jun.

Právě na první ranní vložce se Pech dostal před Kopeckého na druhé místo v průběžném pořadí rallye, které pak soustředěnou jízdou dokázal udržet až do konce soutěže. „Jsem za stříbro velmi rád, splnili jsme si cíl, který jsme si před soutěží dali a bodový zisk z této rallye nás posunul na první místo v tabulce průběžného pořadí MMČR. Již dnes se těším na další závody, při nichž budu mít k dispozici zcela nový motor z Anglie, protože současný absolvoval své poslední kilometry právě ve Vsetíně a bylo na něm znát, že si výměnu již zaslouží,“ dodal ještě Václav Pech jun.

Květnový program EuroOil teamu je náročný. Po absolvování Púchovské soutěže již team koncentruje svoji pozornost na další start posádky Pech jun. – Uhel na rallye v Brně, kde se 15. května pojede druhý podnik započítávaný do seriálu Mistrovství ČR ve sprintrallye. Dva týdny poté již čeká na team start na soutěži v Českém Krumlově v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye.


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

Konečné výsledky Rallye Matador Tatry – Valašské rallye 2004

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kresta-Tománek
Pech-Uhel
Kopecký-Schovánek
Prokop-Novák
Vojtěch-Ernst
Czerhalmi-Krajňák
Trněný-Pritzl
Cais-Ondrejčík
Solowow-Baran
Vlček-Středa
Subaru Impreza WRC
Ford Focus WRC
Škoda Fabia WRC
Škoda Octavia WRC
Peugeot 206 WRC
Mitsubishi Lancer EVO VII
Škoda Octavia WRC
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VII
Mitsubishi Lancer EVO VI
1h37'41"4
+32"3
+49"1
+3'51"0
+5'39"8
+7'49"7
+7'53"7
+8'13"9
+8'26"6
+8'37"2


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose