www.car.cz
 

Jarní Brno: vytrvalostní závod D4 opět pro Mercedes DTM
     Pavel Jelínek


Pěkné sobotní odpolední počasí přilákalo na start vytrvalostního závodu čtvrté divize plechových aut celkem 43 posádek. Jak jsme si již zvykli, vídáme všechno možné co lze dle regulí do tohoto závodu zařadit. Od Mercedesu Benz DTM pana Charouze, přes početné pole BMW a konče u Fordů Fiesta.

Již v tréninku ukázal Charouzův Mercedes Benz DTM, že s časy kolem 2:02:519s mu nikdo nedokáže konkurovat. Druhé Porsche 911GT3 slovenské posádky Bezák / Studenič / Jureňa zajeli nejlepší čas o 8,7s horší! Mercedes slouží spíše ke zviditelnění závodu DTM, jenž se v Brně letos pojede. Ale o tom se již pan Charouz vyjadřoval třeba ve Světě Motoru.

Závodům vládlo pěkné jarní počasí. Na start se postavil jako první Mercedes Benz DTM posádky Enge / Charouz, vedle nich Porsche 911 Bezáka, následovalo nové Machánkovo Porsche 911 GT3 RSR a na místě čtvrtém startovního roštu stálo BMW M3 posádky Kačírek / Kusín.

Hned po startu začal Mercedes Benz získávat obrovskou převahu, a celému poli se vzdaloval.
Za ním jezdilo Porsche s posádkou Machánek / Honzík, následováno dalším slovenským Porsche s posádkou Ing. Bezák / A. Studenič / P. Jureňa. Na pátém místě jezdila nově utvořená posádka
O. Krámský / P. Líbal s BMW M3 GTR, pro Líbala to byl zároveň první ostrý okruhový start.Po hodině závodu však tato posádka figurovala až na 24. místě a nakonec cílem závodu neprojela, když skončila ve 37. kole. O moc slavněji neskončil závod pro tatrováckou posádku bratří Hajdůšků, která skončila svou jízdu v kole 42.

Závod vyhrálo duo Enge / Charouz na Mercedes Benz DTM, před Porsche 911 GT3 posádky Ing. Bezák / A. Studenič / P. Jureňa. Místo třetí obsadil Bohemia Racing Team ve složeni M. Maďerič / J. Zbožínek s Audi A4 ST.
Rudolf Machánek se svým novým Porsche 911 GT3 RSR skončil na 5. místě a 7. skončil vrchařský specialista R. Šenkýř se spolujezdcem S. Rošinou ml. Na BMW M3 teamu Hectorra Matador.

Třídu do 1400ccm vyhrála posádka Hájek / Vladyka se Škodou Fábia.
Šestnáctistovky vyhráli Rakušané Zottl / Kuchelbacher na Citroenu Saxo, auta do dvou litrů opanovala dvojice Maděrič / Zbožínek s Audi A4 ST a třídu nad 2000ccm celkový vítězové Charouz s Engem.

Závody to byly pěkné, objevila se celá řada nových strojů a jezdců. Na další pěkné závody nás pozve mostecký autodrom 14. – 16. Května.

Vláďa Rožánek , www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose