www.car.cz
 

CrossTouran přichází na český trh
     2.3.2007 20:22 - tisková zpráva


Praha, 2. března 2007 – Po úspěšném loňském startu CrossPola a příchodu CrossGolfu počátkem roku 2007, rozšiřuje řady Cross modelů v České republice také úspěšné MPV CrossTouran. Jeho cena začíná na 694 400 Kč včetně DPH za model s motorem o objemu 1,6 litru.

 

Promyšleně navržený Touran s pohonem předních kol potvrdil svoji pozici velmi praktického a pro každodenní život všestranného talentu. Nový CrossTouran umocňuje tyto vlastnosti o ještě větší radost z jízdy, kvalitu zpracování i atraktivní poměr ceny a výkonu. CrossTouran si český zákazník může objednat ve třech zážehových a třech vznětových variantách s výkony od 75 kW (102 k) do 125 kW (170 k), přičemž vrcholem nabídky je stopětadvacetikilowattový motor 1.4 TSI Twincharger se sériově dodávanou dvouspojkovou převodovkou DSG.

 

Již na první pohled CrossTouran zaujme pneumatikami na ráfcích ve dvojí šířce - 6,5 palce vpředu resp. 215/50 a 8 palců vzadu (235/40) na sériově dodávaných 17“ kolech z lehkých slitin, které zvýrazňují výborné jízdní vlastnosti CrossTouranu. Rozšířené podběhy a prahy plynule přecházející do dveřních panelů poskytují vozu solidní a robustní charakter.

 

Kvůli zvýšení světlé výšky o 12 milimetrů vybavili konstruktéři  CrossTouran upravenou verzí zesíleného podvozku, včetně modifikovaného systému odpružení. Podélný střešní nosič také nemá CrossTouran jen pro ozdobu: Díky němu je na střechu možné ukotvit systém skladovacích boxů s maximální hmotností až 100 kilogramů.

 

Se svým funkčním designem a zejména s oranžovo-šedivým interiérem navozuje CrossTouran mladistvou a příjemnou atmosféru. Zvláště ve spojení s lakem karoserie červená „Rock“ je tato oranžovo-šedivá kombinace mimořádně šarmantní. Barevně korespondující materiály použili designéři nejen na komfortní přední i zadní sedadla, ale také na výplně dveří. Lemy na tříramenném sportovním volantu v perforované kůži doplňují světlejší švy.

 

Vysokou užitnou hodnotu nabízí CrossTouran i při převozu zavazadel. Základní objem zavazadlového prostoru činí 695 litrů, po odstranění druhé řady sedadel lze tuto hodnotu zvýšit až na úctyhodných 1989 litrů. Objemné předměty i například rekreační vybavení se tak do CrossTouranu vejdou bez sebemenších problémů.

 

Pokud jde o bezpečnost, u CrossTouranu jeho tvůrci nepřipustili žádný kompromis! Rozsáhlá sériová bezpečnostní výbava se skládá z bezpečnostně optimalizovaných hlavových opěrek na předních sedadlech a krajních sedadlech druhé řady, airbagů pro řidiče a spolujezdce, bočních airbagů vpředu a z hlavových airbagů pro první dvě řady sedadel. Vysoká úroveň aktivní bezpečnosti je mj. zabezpečena elektronickým stabilizačním systémem ESP s komfortním brzdovým asistentem, funkcemi impulsu do volantu a stabilizace přívěsu a posilovačem řízení s proměnlivým účinkem.

 

Tradičně velmi bohatá sériová výbava modelů Volkswagen v případě CrossTouranu zahrnuje například takové prvky jako klimatizaci "climatic" s poloautomatickou regulací, automatický spínač světlometů pro trvalé svícení, či 3ramenný volant v perforované kůži s alu-dekorací.

 

 

 

Import Volkswagen Group

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   Dvě nová Porsche týmu Mičánek Motorsport, únor 07

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose