www.car.cz
 

Pospíšil s Vajíkem skočili na valašce do potoka
     tisková zpráva


Nepovedený skok neovlivnil bodový zisk
 
Na startu soutěže MMČR a MSR Rally Púchov 2004 stály za Pospa rally Team 2 posádky a to Pospíšil s Vajíkem s vozem Honda Integra a Jelínek se Slezákem v Mitsubishi. Pospíšil si přijel pro body do MSR, pro Jelínka to byla další soutěž seriálu MMČR. Pospíšil s Vajíkem první část soutěže absolvovali formou převážně turistického výletu, dlouhé přejezdy a RZ rušené i z diskutabilních důvodů moc šancí závodit nenechávaly. Cíl čtvrté RZ neviděl Jelínek kvůli poškozenému kardanu po agresivním průjezdu přes hranu příkopu, pro Pospíšila zbývalo pořadí za kitovými vozy.
 
Na první RZ nedělní etapy byl na programu pověstný skok, současně však zůstala po nedávném dešti mokrá vozovka. Pospíšil podcenil tuto kombinaci, i přes nižší nájezdovou rychlost po dopadu při brždění Hondě zhasl motor a bylo zřejmé, že vůz na silnici nezůstane. Naštěstí se pilotovi podařilo po letu z vytáčené „5“ vozidlo po proražení zábran a následně kůlové ohrady nasměrovat mezi betonové sloupky a Honda se zastavila po cca 280m o stromy nad potokem. Okamžitě se rozběhl závod s časem o vyproštění vozu, jakékoli dojetí znamenalo potřebné body pro MSR. Zoufalá snaha posádky a mnoha pořadatelů i diváků byla po 10,5min korunována úspěchem, vážněji nepoškozené vozidlo mohlo pokračovat v soutěži. Časy ve zbývajících RZ těsně za některými vozy N4 byly spíše pro radost posádky, obrovská ztráta v absolutním pořadí neovlivnila bodový zisk za 7. místo ve sk. A7.
Posádka tímto dodatečně děkuje za obětavou pomoc pořadatelů i diváků při vyproštění vozu.
 
tisk  info
Pospa Rally Team
 
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose