www.car.cz
 

Rally Vysočina podporuje mladé rallyové talenty
     7.3.2007 11:31 - tisková zpráva


V letošním roce bude Rally Vysočina nejen jako první soutěž seriálu MČR sprintů a poháru  ČR v rally, ale i premiérovou soutěží Poháru mládeže v rally. Tento pohár je vypsán pro mladé jezdce rally, jejihž věk se pohybuje mezi 16.  – 18. rokem. Pohár je součástí seriálu MČR sprintrally a mladí zájemci jej mohou absolvovat ve vozech skupiny N1, tedy té nejslabší s objemem motoru do 1400 cm3.

Podmínkou je, že musí mít spolujezdce s mezinárodní licencí. Absolvují pak samozřejmě na jeho sedadle kompletní seznamovací jízdy a ve vlastním závodě pak už jako řidiči první průjezd RZ jako neměřený a další průjezdy už jako ostré, měřené úseky. Mimo RZ řídí vozidlo spolujezdec vlastnící řidičský průkaz. Licenci opravňující k řízení pak může každý zájemce obdržet v rally škole, jejíž nejbližší termín je 8. – 10. března v České Lípě.

Rozhodli jsme se podpořit tyto mladé jezdce několika motivačními prvky. Prvním je snížené startovné, kdy zaplatí částku stejnou jako účastníci Poháru ČR v rally. Druhým je pak to že na cílové rampě obdrží nejen poháry pro vítěze, ale i zajímavý bonus v podobě 50% slevy na produkty fy Pioneer dle vlastního výběru. No a poslední zajímavostí je to, že vítěz obdrží pohár přímo od senátora parlamentu České republiky Vítězslava Jonáše.

Naším cílem je podporovat a rozvíjet mladé talenty motoristického sportu, proto do budoucna plánujeme podpořit i případné zájemce o starty v této kategorii sportu.

 

Zdeněk Trnka

 

http://www.rallyvysocina.com


 
 
Fotogalerie:   Prachatice 2005, tým RSP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose