www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch před Mexickou rallye - rozhovor
     7.3.2007 12:00 - tisková zpráva


Štěpán Vojtěch, pilot OMV BIXXOL Rally Team CZ, se opět po roce vydal  se svým navigátorem Michalem Ernstem do mexických končin, aby se v místech, kde před rokem získal své první body, poměřil opět se světovou rallye elitou. Pro jediné české účastníky na startu, půjde zároveň i o letošní premiéru. 
 
Štěpáne jak hodláte zúročit zkušenosti z loňského startu?

Štěpán Vojtěch - pilot
Určitě je výhoda,  že jsme si to mohli vyzkoušet už vloni. Měli bychom tudíž použít rozpisy z loňska, samotný trénink by tak měl zabrat méně času.To by nám mělo umožnit soustředit se více na výkon a zužitkovat nabyté zkušenosti.
S jakým vozem se vydáte na trať?

Štěpán Vojtěch - pilot
Pojedeme s Mitsubishi Lancer EVO IX od  Stohl Racing, což by měla být velmi dobrá kombinace i díky našim velmi dobrým vztahům s Manfredem Stohlem.To všechno by nám mělo vytvořit zázemí, tak abychom se mohli měřit s jezdci, kteří mají zkušeností nesrovnatelně více.

V Mexiku startujete jako jediná česká posádka. Jak bys přiblížil tratě a atmosféru?

Štěpán Vojtěch 
Je to úplně odlišné od toho co známe z širokého okolí. Vysoká nadmořská výška, vysoké teploty, to je vše náročnější na fyzičku. Jsou tam i pětadvacetikilometrové vložky, což je sice právě na kondici složitější, ale jde to zvládnout.

I samotné prostředí je určitě velmi specifické?

Štěpán Vojtěch 
To určitě, jede se krajinou, která je kilometry stejná, člověk vidí něco jiného než na co je zvyklý, většinou široko daleko nic než kaktusy. To vše vytváří velkolepý dojem.

A co říkaš na místní temperamentní fanoušky?

Štěpán Vojtěch 
Od samotného představení posádek je to velký zážitek. Atmosféra je úžasná, každá taková akce je pro fanoušky velkým svátkem a adekvátně tomu se i baví, někdy i na úkor posádek. Vloni nám třeba fanoušci přehradili ve druhém průjezdu trať kamením a hrozně se tím bavili, oni si tím tak prostě zpestřují zábavuJ 

Mexiko je pro nás Středoevropany poměrně exotické. Je něco na co se v Mexiku obzvlášť těšíte?

Štěpán Vojtěch
Kromě závodů, je to určitě příjemná a uvolněná atmosféra. Mexiko a celá Střední a Jižní Amerika je taková pohodová. Je to úplně něco jiného než co zažíváme tady.

Michal Ernst - navigátor
Na rallye samotnou, která je supr. Ale těším se i na Mexiko jako takové, které mne vloni nadchlo.

Jaká jsou očekávání a cíli, se kterými odletáte na vaši již celkově pátou světovou soutěž?

Štěpán Vojtěch
Pro nás jde o první poměření v této sezóně s konkurencí, která je hodně nabitá. My se těšíme, půjde o další start v mistrovství světa, kde jsme loni získali navíc dva body za sedmé místo. Alespoň víme co můžeme očekávat a určitě chceme bodovat.

Michal Ernst
Určitě bychom chtěli dojet a nejlépe urvat nějaké body, ale bude to oproti loňsku mnohem těžší, jelikož konkurence mnohonásobně vzrostla. Bude se od nás i více očekávat, ale o to je to větší výzva.
 
Mexická rallye, která se pojede letos teprve počtvrté v historii, odstartuje v pátek 9.března a v následujích třech dnech čeká na účastníky  trať v celkové délce 850 km a sedmnáct rychlostních zkoušek.

Pro fanoušky je připravena k blížícím se závodům také soutěž o ceny s teamovou tématikou, ta právě probíhá na stránkách www.omvrallyteam.cz.

 

http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Rallye Deutschland 2003

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose