www.car.cz
 

Nová Škoda Fabia na autosalonu v Ženevě 2007
     10.3.2007 08:24 - tisková zpráva


Ženevský autosalon byl zahájen v úterý 6. března. Na stánku společnosti Škoda Auto je k vidění kompletní výrobní program. Slavnostní světovou premiéru zde má nový vůz Škoda Fabia hatchback i designová studie S2000.

Nová Škoda Fabia je pětidveřový zástupce třídy malých vozů. Svěžím designem
a dynamickými liniemi karoserie chce o svých kvalitách přesvědčit nejenom stávající, ale i mladší zákazníky, kteří vyznávají dynamický jízdní styl. Sedm pohonných jednotek (z toho čtyři benzinové a tři naftové) s rozpětím výkonů od 44 do 77 kW zcela pokrývá požadavky potenciálních zákazníků.

Přestože nová generace vozu Fabia nabízí více vnitřního prostoru než její předchůdce (a to nejen pro cestující, ale i pro zavazadla), zachovává si v porovnání s konkurenty nízké hodnoty emisí CO2 (od 120 g/km).
 
Vedle sériového modelu Fabia je na ženevském autosalonu k vidění i studie tohoto vozu. Ta prezentuje design nového modelu v atraktivní kombinaci barev. Působivý je zejména kontrast mezi černou barvou karoserie s perleťovým efektem a stříbrně lakovanou střechou.
 
Společnost Škoda Auto uvedla ve světové premiéře i další novinku -  studii vozu S2000. Tato studie naznačuje, jakou cestou by se v blízké budoucnosti mohla Škoda Auto ubírat na poli motoristického sportu. Kromě toho se v Ženevě představil i model Roomster Scout, který nabízí řidičům možnost odlišit se a dát najevo svůj osobitý životní styl.

Novinky jsou rovněž u motorizací pro modely Octavia a Superb. Ve voze Octavia nahrazuje přeplňovaný benzinový motor o objemu 1,8 l (160 k) dosud používaný čtyřválec 2,0 FSI s výkonem 110 kW (150 k). U modelu Superb se zavádí vznětový motor disponující výkonem 85 kW (115 k), který zastoupí dosavadní motor s výkonem 77 kW (105 k).

Obě pohonné jednotky plní s rezervou emisní normu EU4 a vyznačují se optimálním průběhem točivého momentu a úsporností.

Škoda auto


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose