www.car.cz
 

Nový navigační systém NaviDrive
     16.3.2007 19:55 - tisková zpráva


Citroën nyní vybavuje své modely C5 a C6 navigačním systémem NaviDrive poslední generace. Oproti svým navigačním předchůdcům má nový NaviDrive inovované některé moduly a má mnohá vylepšení – od prohloubení kvality grafiky až po některé telematické funkce. Nejpodstatnější novinkou však je využití pevného disku s kapacitou 30 GB.

 

To je kapacita, která bohatě stačí pro ukládání velkého množství map nebo také hudebních souborů. Výkonná a zároveň snadno ovladatelná technologie, využitelná jak pro GPS navigaci, tak zároveň pro komfortní poslech hudby, není na současném trhu ještě příliš obvyklá.

 

Technologie  HDD přináší další možnosti. V prvé řadě umožňuje uložit mapy 30 evropských zemí, takže uživatel už je nepotřebuje mít na CD nebo DVD discích. Tento fakt se konkrétně promítá také do podstatného zkrácení přepočítávání cestovních časů. Stejně tak umožňuje disku, aby se přeměnil v originální Juke-box až s 180 hodinami hudebního záznamu. Na pevný disk se dají kopírovat skladby z audio CD nebo MP3. Řidič si pak může snadno vytvořit vlastní seznam skladeb.

 

Displej zvládne barevné 3D mapy, ale také vše, čím disponovaly předcházející generace NaviDrive (audio, hands free GSM telefonu apod.). Navíc ale poskytuje čtyři naprosto unikátní nadstavbové funkce, které jsou dostupné bezplatně.

 

  • Citroën Emergency – systém se uvede do činnosti při nehodě nebo nenadálé události, nevolnosti apod. Služba dostupná 24h denně vyhledá vozidlo přes GSM podle dané země a zalarmuje záchranné služby. Celá záchranná akce se může „spustit“ automaticky podle závažnosti události, nebo pomocí tlačítka SOS na palubní desce vozu. V tuto chvíli je dostupná v 7 evropských zemích.
  • VIA Michelin – nonstop informační služba o dopravě a nehodách
  • Citroën Assistance – v případě naléhavé události kontaktuje řidič asistenční službu značky pomocí tlačítka s dvojitým šípem na palubní desce a asistenční služba pak vysílá pomocné vozidlo.
  • Citroën On-line – přes tlačítko se znakem Citroënu komunikuje posádka s call centrem v otázkách týkajících se fungování a ovládání NaviDrive. To vše od pondělka do soboty od 8 do 20 hodin.

 

Novou generací NaviDrive přispívá Citroën ke klidnému a komfortnímu cestování s pocitem bezpečí a asistenční pomocí po celou dobu jízdy při mnoha nepředvídatelných událostech.

 

Simona Klavrzová

PR manager

 
 
Fotogalerie:   Karel Abrahám - testy v Jerezu 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose