www.car.cz
 

Do uzávěrky přihlášek na valašku schází pouhý týden!
     19.3.2007 18:21 - tisková zpráva


Nezadržitelně se blíží termín úvodního podniku šestidílného seriálu Mistrovství České republiky v rally a zároveň prvního mistrovského závodu seriálu historiků, kterým je XXVI. Valašská rally 2007 (6. – 7. dubna) s centrem ve Valašském Meziříčí. Pouhý týden zbývá do uzávěrky přihlášek populární valašky, jenž se zároveň započítává i do seriálu Matador Cup 2007.

 

Z české soutěžní špičky je přihlášen již Josef Semerád, jezdec s prioritou FIA B na voze Mitsubishi Lancer EVO IX, z prioritních jezdců ASN dále Josef Peták (Renault Clio S1600), Miroslav Cais (Mitsubishi Lancer EVO IX), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza STI) a Milan Liška (Mitsubishi Lancer EVO IX).

 

Máme na stole přihlášku kompletního týmu Exces Super Bike Club ve složení úřadující český mistr v rally historických automobilů Lubomír Tenkl, dále Zdeněk Tichý a Ctirad Hájek na vozech Opel Kadett Coupe. Dále je přihlášen z předních jezdců Jiří Volf (Mitsubishi Lancer EVO IX), s dalším historikem Aleš Jirátko (BMW 2002 TI).

 

Dále z místních jezdců se objeví Silvestr Mikuláštík (Subaru Impreza), Jiří Daněk (Škoda Favorit 136L/A) a další. Máme v těchto dnech přihlášených téměř čtyřicet jezdců,“ uvedl Miroslav Hošák, ředitel rally.

 

Pořadatelé z Autoklubu RS –Vsetín v AČR předpokládají, že Semerád nebude jediným jezdcem s prioritou FIA B, který se objeví na startu. Rozhodně tento jezdec přiláká značný počet fandů motoristického sportu podél tratí rychlostních zkoušek, neboť v letošním roce ho příliš doma neuvidíme,“ zůstal tajemný Hošák.

 

Diváci by na startu měli mimo jiné vidět tři vozy Škoda Fabia Kit Car z dílen Impromatu a dva vozy Fiat Punto S1600, když v jednom se objeví za volantem Lubomír Minařík. Uzávěrku jsme posunuli až na pondělí 26. března tak, aby se mohly přihlásit posádky po absolvování úvodního mistrovského rallysprintu Rally Vysočina v Okříškách. Nejvíce přihlášek chodí pravidelně až v posledním týdnu. Předpokládáme, že seznam přihlášených posádek bude nakonec čítat kolem stovky soutěžících,“ upřesnil Hošák. 

 

Z výčtu výše uvedených jmen jezdců je zřejmé, že diváci se o velikonočním víkendu mohou těšit na hodnotný motoristický sport s řadou napínavých i dramatických soubojů na rychlostních zkouškách kolem valašských kotárů. Valašská rally měří celkem 435 km a obsahuje 11 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 130 km.

 

Start Valašské rally je v pátek 6. dubna v 18.20 hodin z valašskomeziříčského náměstí, cíl rally na stejném místě v sobotu 7. dubna deset minut před osmnáctou hodinou.

Další informace k XXVI. Valašská rally 2007 najdete na oficiální internetové adrese soutěže www.valasskarally.com nebo na webové stránce Autoklubu RS Vsetín v AČR www.akrsvsetin.com, kde je rovněž zveřejňován průběžně aktuální seznam přihlášených posádek. Na uvedených stránkách najdete i přihlášku do soutěže pro soutěžící.

 

 

 

Ve Valašském Meziříčí 19. března 2007          Roman ORDELT

                                                                           tiskový mluvčí          Valašská rally


 
 
Fotogalerie:   Nový servis Iveco, Agrotecu Hustopeče v Brně

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose