www.car.cz
 

Sebringu vládlo Audi R10 s Acurou
     20.3.2007 17:58 - Vladimír Rožánek


Posádka Werner-Biella-Pirro ukazovala již v kvalifikaci potenciál naftového motoru a v Ameriacan Le Mans Series má na letošní rok skvěle zaděláno. Mezi silnými prototypy LMP1 Audi obsadilo i druhé místo, ale v celkové klasifikaci zbylo na posádku Kristensen-Mc Nish-Capello až bramborová medaile.

 

Velmi dobře totiž zajela novinka mezi prototypy v ALMS, a to Acura AXR 01. Piloti Herta-Franchitti-Kanaan z Andretti Green Racingu, nejenže dobře znají americké traťe, ale také stroj Acura skvěle fungoval. Vítězství mezi LMP2 jim po zásluze patřilo. Celkově je pak čekal pohár za druhé místo v cíli. Ve stejné kategorii LMP2 dojela celkově třetí posádka Fernandez-Diaz-Martinez s Lolou B06 Acura. Bronz v LMP2 vybojovalo Porsche RS Spyder, které se tak vrátilo, po velké pauze, do světa velkých prototypů.

 

V GT1 nejlépe zajel vůz Corvette C-6R s vítěznou squadrou Gavin-Papis-Beretta. Druhé místo získala druhá týmová posádka z Corvette Racing a bronz z Ameriky odváží Ferrari F430 GT Turner-Garcia-Halliday.

 

Třídu GT2 vyhrála trojice Risi Competisione, druzí byli Bergmeister-Lieb-van Overbeek na voze Porsche 911 GT3 RSR a třetí skončili Long-Henzler-Liddell s dalším vozem RSR.

Našim se nepodařilo získat významnější umístění na stupních vítězů, když Enge v posádce s Bergmeisterem a Gidleyem na voze Ferrari F430 GT měli nemalé problémy a špatně se jim doháněla ztráta z nezaviněné srážky z úvodu závodu. Jarek Janiš dopadl obdobně a ve třídě skončili se Spykerem Audi na desátém místě v GT2.

 

Výsledky ALMS Sebring:

 

Werner-Biella-Pirro – Audi R10 TDI – LMP1

Herta-Franchitti-Kanaan – Acura AXR 01 – LMP2

Fernandez-Diaz-Martinez – Lola B06/43 Acura – LMP2

Kristensen-Mc Nish-Capello – Audi R10 TDI – LMP1

Dumas-Bernhardt-Castroneves – Porsche RS Spyder – LMP2

Brabham-Dayton-Johansson - Acura AXR 01 – LMP2

Gavin-Papis-Beretta – Corvette C-6R – GT1

Magnussen-Fellows-O Connell – Corvette C-6R – GT1

Wallace-Lally-Leitzinger – Porsche RS Spyder – LMP2

Smyth-Dyson – Porsche RS Spyder – LMP2

 

Vláďa Rožánek,

Foto Risi Competizione

 


 
 
Fotogalerie:   Novinky pro rally a okruhy v Ženevě fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose