www.car.cz
 

Také vidíte za volantem rudě? Aneb k použití mlhovek....
     22.3.2007 07:31 - tisková zpráva


Také vidíte rudě?

Já vždycky, když nějaký dobrák přede mnou svítí zbytečně zadní mlhovkou. Na rozdíl od povinného celodenního svícení je tohle bezohlednost vůči ostatním, protože tato světla smíme použít pouze za mlhy, sněžení nebo hustého deště, ale vždy společně se světly předepsanými: vpředu se světly potkávacími, nikdy však dálkovými, protože ta by před námi vytvořila bílou stěnu a oslnila nás, vzadu pak se světly koncovými!

Rozsvícená mlhová světla v jiném případě mají za následek na místě pokutu do tisíce korun nebo ve správním řízení do dvou tisíc. Bohužel, v našem zákoně 361 není stanoveno, co je snížená viditelnost, ani při použití mlhovek předepsána snížená rychlost.

 Například v SRN je přesně stanoveno použití mlhovek, jakmile klesne viditelnost pod 50 metrů, a pak musí jet řidič maximální rychlostí 50 km/h nebo dokonce i nižší, když to situace vyžaduje. Jasně je stanoveno i oněch 50 metrů jako hranice snížené viditelnosti.

Pamatujme na to právě teď v předjaří, kdy se deštěm, sněžením i mlhami můžeme setkat v hojné míře.

Inforservis UAMK


 
 
Fotogalerie:   Vyškov 2004 od Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose