www.car.cz
 

GRAND PRIX MALOTRAKTOREM pojede letos popáté.
     26.3.2007 15:37 - tisková zpráva


GRAND PRIX MALOTRAKTOREM - 5. ročník se uskuteční dne  5. května 2007

Letošní ročník se uskuteční 5. května (sobota). Připravujeme opět spoustu změn a novinek. Závody jako takové se příliš měnit nebudou. Pouze nebude vyhlášena kategorie "T2 - Malotraktory s vlekem". Bude přijato více opatření pro bezpečnost diváků a závodníků.

Program akce
 
08:00 navážení strojů
 
09:00 presenčka, technická přejímka a rozdělení do kategorií 
10:30 obhlídka tratě a zahřívací kolo 
10:50 vystoupení mažoretek
11:00 závody motocyklů 
13:30 závody malotraktorů, přetahování, dětské závody
16:00 jízdy sériových traktorů, buggy, speciálů a různých jiných vehiklů 
16:30 vyhlášení výsledků, nejoriginálnějšího malotraktoru, motocyklu a posádky 
17:00 předpokládané ukončení             
20:30 taneční zábava v sokolovně se skupinou GLOBUS

Rozdělení do kategorií
 
Motocykly
M1 - Šlapací motocykly, motokola Babeta, Stadion a slabší
M2 - Bombónek, Pionýr, Mustang do 50 ccm
M3 - Speciály do 50 ccm
 
Traktory
T1 - Malotraktory
T2 - Tera, Vari
T3 - Přetahování malotraktorů
T4 - Šlapací traktůrky (dětský závod)
 
Motocykly

Závod se jede na jednotlivé rozjížďky na 2 kola, poté finále na 3 kola.

Technické specifikace motocyklů:

Kategorie M1 - povoleny jsou pouze tovární stroje typu Babeta a Stadion do 50 ccm. Novější a silnější typy nejsou povoleny. Na strojích nesmí být provedeny žádné zásadní úpravy na motoru, převodovce, rámu stroje, kolech a brzdách. V úpravách kapotáže se meze nekladou .

Kategorie M2 - povoleny jsou pouze tovární stroje typu Jawa Pionýr, Mustang, Bombon do 50 ccm. Novější a silnější typy nejsou povoleny. Na strojích nesmí být provedeny žádné zásadní úpravy na motoru, převodovce, rámu stroje, kolech a brzdách. V úpravách kapotáže se meze nekladou .

Kategorie M3 - tato kategorie je pro všechny ostatní stroje do objemu 50ccm, které vzhledem k úpravám nemohou startovat v kategoriích M1 a M2.  Povoleny jsou pouze upravené speciály vycházející ze strojů uvedených v kategoriích M1 a M2. Nejsou povoleny sériově vyráběné novější stroje a v žádném případě čtyřtakty. Pravidlem pro tuto kategorii je, že pravidla nejsou.

Všichni závodníci musí mít na hlavě ochrannou přilbu a brýle.

Malotraktory

Kategorie T1, T2 (okruh) - závod se jede na 1 kolo a měří se dosažený čas. Startuje se jednotlivě, v případě účasti užších strojů, mohou tyto startovat hromadně.

Kategorie T3 (přetahování) – traktory jsou spřaženy napjatým popruhem za zadky a na povel se snaží přetáhnout soupeře na svou stranu. Soutěží se systémem K.O.

Technické specifikace malotraktorů: Povoleny jsou pouze malotraktory domácí výroby, ze sériově vyráběných jsou povoleny pouze Vari, Terra, Slavia, TK. Výkon a počet motorů není omezen. Malotraktor nesmí mít odpruženou zadní nápravu. Odpružena smí být pouze přední náprava a sedačka. Malotraktor musí být vybaven zadním spojovacím zařízením a zvedacím zařízením (mechanické, hydraulické, elektrické). Nejsou povoleny dvoumontáže a použití řetězů na kolech.

Všichni závodníci musí mít na hlavě ochrannou přilbu.

Soutěž o Pohár konstruktérů (soutěž teamů) – z každého teamu se započítávají výsledky (umístění, ne dosažený čas) dvou nejlepších strojů. Sčítá se pořadí z rychlostních soutěží a z přetahování, tedy T1 + T2 + T3. Vyhrává team s nejnižším součtem. V případě nerozhodného výsledku budou pořadatelé posuzovat kvalitu zázemí teamu (především kvalitu hostesek, nápojových techniků, mechaniků atd.).

Všichni

Techničtí komisaři mohou ve výjimečných případech udělit Divokou kartu stroji, který nesplňuje některé předepsané technické parametry, zejména, pokud dle jejich uvážení tento stroj nemůže ovlivnit pořadí na předních místech. (samozřejmě za mírný úplatek :-)).

Po projetí cílem musí závodník výrazně zpomalit a projet startovní rovinku pomalu a bezpečně tak, aby neohrozil žádné diváky. Pokud závodník po projetí cílem výrazně nezpomalí, může být diskvalifikován ze závodu.

V žádné kategorii nesmí jet na traktoru nebo motocyklu jako spolujezdec člověk. (zvířata a různé neživé náklady jsou povoleny).

Všichni závodníci se zúčastní závodů na vlastní nebezpečí! Závodníci, kteří budou pod zjevným vlivem alkoholu nebudou puštěni do závodu.

Protesty

Závodník může podat protest se zálohou 2 litry červeného. V případě uznání protestu bude záloha vrácena.

Přihlášky a startovné

Závodníci musí být přihlášeni předem. Výjimečně mohou být přihlášeni v den závodů.

Více na : http://www.malotraktorem.cz/

 
kontakt: +420608584859  nebo malotraktorem@seznam.cz


 
 
Fotogalerie:   Setkání mistrů Sosnová 2006 od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose