www.car.cz
 

Posádky i diváci v Českém Krumlově ušetří
     28.3.2007 20:55 - tisková zpráva


Rallye Český Krumlov, která letos v prvním květnovém víkendu zaznamená několik podstatných změn, má už definitivní podobu servisů. Hlavní servisní stanoviště najde sídlo na výstavišti v Českých Budějovicích, kde se také v pátek a sobotu odehrají divácké rychlostní zkoušky na asfaltových cestách mezi pavilony.

 

Podobu závěrečné fáze sobotní etapy, tedy před cílem v Českém Krumlově, se pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motosport rozhodli změnit. Druhá etapa se totiž ze dvou sekcí rozrostla na tři a poslední rychlostní zkouška končí nedaleko Větřní, tedy kousek do Krumlova, ovšem na opačnou stranu než jsou České Budějovice.

 

Proto je závěrečný servis přesunut do Kájova vzdáleného pouhých 5 km od cíle na tradičním místě v Jelení zahradě. Poslední dvacetiminutový servis určený hlavně na umytí soutěžních vozidel a jejich úpravu pro cílovou rampu, se tak z Českých Budějovic přemístí do bezprostřední blízkosti Českého Krumlova. Předpokládá se, že většina týmů využije k poslednímu servisu pouze malých doprovodů, které by stejně z původně plánovaných Budějovic zajížděly po skončení soutěže do Krumlova pro soutěžní vozidla.

 

Mechanikům zbude dostatek času na sbalení servisního zázemí na budějovickém výstavišti a odjezd do Kájova. Pořadatel tím ušetří posádkám zhruba padesát kilometrů přejezdu mezi Krumlovem a Budějovicemi a zpět.

 

Na okraji Českého Krumlova, pouhých 500 m od cíle v Jelení zahradě, bude také připraven hlídaný prostor pro zaparkování přepravníků, aby s nimi nemusely servisní týmy jezdit do závěrečného servisu a zpět. Tady budou moci zaparkovat po servisu v Kájově i servisní vozidla a počkat vydání soutěžních aut po otevření Parc fermé.

 

Nová podoba trati pomůže i divákům, kteří s oblibou sledují hemžení v servisech, ale přitom se nechtějí vzdát možnosti shlédnout i poslední rychlostní zkoušky. Navíc se mohou snadno přesunout k rampě, na které posádky soutěž ukončí.

 

V programu Rallye Český Krumlov ale zůstává i populární slavnostní vyhlašování výsledků opět na rampě ve večerních hodinách. Na rozdíl od jiných soutěží se poháry a věnce nepředávají někde v prostoru uzavřených sálů, ale zase za účasti diváků přímo na rampě. Sem se v neopakovatelné večerní atmosféře vrátí nejlepší posádky každé kategorie a v záři reflektorů a ohňostroje nad zámkem převezmou ocenění.

 

Zjednodušená doprava v závěru rallye prospěje jak účastníkům rallye, ať už divákům nebo soutěžícím, tak i samotnému městu. V květnu bude totiž probíhat dlouhodobá generální oprava jediného prakticky použitelného mostu přes Vltavu a provoz na něm bude silně omezen.

 

V Českém Krumlově se tak uskuteční jen páteční slavnostní start a sobotní cíl a vyhlášení výsledků, vše ostatní se odehraje ve velkých prostorách výstaviště v Českých Budějovicích.

 

 

Aktuální informace získáte na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz.

           

 

 

Vladimír Dolejš, 35. Rallye Český Krumlov © 2007


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Zhuhai (c) DPPI /FIA GT

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose