www.car.cz
 

Jan Vonka po Magny Course 11. ve své třídě N-GT
     Pavel Jelínek


Tento sympatický brněnský závodník a majitel závodní stáje Vonka Racing, se snaží úspěšně navázat na úspěchy Roberta Pergla z loňska.Ten obsadil vloni 10. místo ve třídě N-GT.

Letos odjel Jan Vonka již dva závody a zatím oba tyto náročné podniky mu technika vydržela. Jezdí s nově nastříkaným závodním Porsche 911 GT3 v barvě modré.

Na španělském okruhu ve Valencii, při prvním svém letošním účinkování ve třídě N-GT, skončil Jan Vonka na celkovém 16. místě a ve třídě N-GT na krásném 6. místě. Oba piloti modřické stáje Jan Vonka a Slovák Miro Konopka si také připsali první 3 body do tabulky šampionátu N-GT.

V dalším podniku, který jel Vonka Racing na francouzském okruhu v Magny Course o uplynulém víkendu. Namísto Miro Konopky, jenž si odskočil pro body do středoevropské zóny závodů na okruzích do Brna startoval s Janem Vonkou osvědčený pilot z Itálie Mauro Casadei, kterého jsme měli možnost vidět vloni s Vonkou ve vytrvalostních závodech D4.

I tentokrát byl modřický team úspěšný a po pátém místě ve třídě N-GT si připsali každý 4 body.

Celkově vede se stejným bodovým ohodnocením dvojice Ortelli, Collard s 24 body, Jan Vonka je zatím jedenáctý, další jezdci teamu Mauro Casadei je na 15. místě a Slovák Miro Konopka sedmnáctý.

Mezi teamy v N-GT vede Freisinger Yukos Motorsport s 35 body. a Vonka Racing je pátý!

 


Další závody jsou na programu 14.5. na Německém okruhu v Hockenheimu, my budeme Janu Vonkovi držet palce, aby získal další cenné body do klasifikace FIA GT.

Vláďa Rožánek , www.car.cz



Pro Vonka Racing Modřice


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose