www.car.cz
 

Kuklík vybojoval za 12. a 14.místo ve Francii další světové body
     tisková zpráva


FRANCIE - Theirs 8.-9.5.2004

Další cenné body si připsal na své konto o víkendu 8.-9.5. Vít Kuklík do průběžného hodnocení seriálu mistrovství světa enduro, ve kterém se posunul s 53 body na 14.místo. V sobotu, díky zaváhání svého týmového kolegy Silvana, bodoval již podruhé i do prestižního soupeření týmů, ve kterém jezdcům KTM racing patří prozatím 1.místo.

Čtvrtý podnik se uskutečnil prozatím na nejnáročnějším okruhu, jehož obtížnost znásobilo především i počasí. Jelo se totiž po oba dva dny za velmi chladné počasí, kdy se teploty pohybovaly místy mezi 2 - 5 stupni a chladno a déšť provázely jezdce již celý týden před startem. O náročnosti okruhu a soutěže samotné vypovídá asi nejlépe Víťův osobní komentář:

"Pořadatelé připravili 85km dlouhou trať. Jeli jsme tři kola, kdy v prvním jsme jeli zkráceny okruh, ve druhem delší a v posledním třetím kole jen dvě časovky.Celkový čas na trati ale byl něco přes 7 a půl hodiny a když do toho ještě pršelo, teplo moc nebylo (+ 5 stupňů) a navíc se celý okruh motal ve vysokých horách plných kamenů, kořenu a bláta, byl z toho letos bezkonkurenčně nejdelší a nejtěžší závod. Řadil bych ho i mezi nejtěžší závody mé dosavadní kariéry. Celkem byly připraveny 3cross testy namotané především na loukách a na poli. Dlouhé byly od 5 - 8 minut a byly plné záludností v podobě blát, skoků a kamení. Ještě připravili asi 2minuty dlouhý extrém test a všichni co jsme tam jeli, můžeme klidně říct, že takový extrém se ještě nejel. Celý test byl jeden velký "extrém". Byly tam asi 5ti metrové skály nahoru, kde jsme se museli rozjet a skočit, prudké sjezdy a končil asi 20m dlouhým pásem uměle navezeného kamení, které neskutečně klouzalo. Takže ztratit, rozbít, dobít i "zabít" se tam nechalo dost lehko.

Po oba dny pršelo a byla dost velká zima. Po trati jsme se pořád pohybovali v horách po kamení a občas přišly výjezdy, kde museli jednoho po druhém tlačit nahoru, někdy i pomocí provazů. Moc času na odpočinek nebylo. Najíždělo se něco kolem 5-8minut a spousta lidi chytala i trestné minuty. Takže žádnej přátelák.

1.den se mi jelo vcelku dobře. Snažil jsem se moc nechybovat, ale pádu na testu jsem se nevyhnul. Nakonec s 12tým místem jsem byl vcelku spokojený. Už proto, že v naší třídě startovalo 45 lidí a dojelo 38.

2.den se mi vydařila polovina měřených úseků. Pohyboval jsem se kolem 10.místa, pak ale přišla chyba na extrému a vykloubil jsem si koleno. Naštěstí mi kloub hned skočil zpátky, takže jsem mohl pokračovat.(i když s dost velkými bolestmi).O nohu jsem se nemohl v zatáčkách tolik opírat a tím, že jsem myslel na to, abych si někde nedupl, tak jsem začal kupit dost chyb a byly z toho i pády. Takže nakonec to "dalo" na 14. místo a 14. jsem i v průběžném pořadí.

Příští týden vyrážím na ME do Maďarska a pak si dam 2 týdny volno, možná nějaký motokros a už na další svět do Švédska.

LK

výsledky najdete ZDE


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose