www.car.cz
 

ALMS: Tomáš Enge děkuje fandům za podporu
     2.4.2007 22:42 - tisková zpráva


Tomáš Enge, vážně zraněný po sobotní havárii v závodě American Le Mans Series v St. Petersburgu, děkuje fanouškům za podporu. Příznivci ji projevují vzkazy na internetu. Povzbuzující pozdravy z různých internetových serverů mu k nemocničnímu lůžku telefonicky zprostředkoval jeho manažer Antonín Charouz.

Například v diskuzi na www.formule.cz napsal čtenář s přezdívkou "Zevlak" tento vzkaz: "Držím palce, ať zase brzo kroutí volantem. Zatím není nikdo, kdo by se mu tady vyrovnal, tak ať to ještě pár let jde."

Český pilot týmu Petersen Motorsports/White Lighting vážně havaroval čtyřicet minut před koncem druhého závodu ALMS, jenž trval dvě a třičtvrtě hodiny. Z vedoucí pozice ve třídě GT2 v rychlé zatáčce narazil do zdi. Třicetiletý závodník si při havárii rozdrtil loket, zlomil dvě žebra a také se mu defermovala plíce.

Brzy má být přepraven ke slavnému lékaři Terry Trammellovi v Indianapolis, kde bude pokračovat jeho léčba. Datum operace lokte zatím nebylo určeno. S pomocí přišel i Engeho bývalý tým z Indy Car Series, stáj Panther. Jeho majitel Doug Boles domluvil přijetí u Dr. Trammela a také se nabídl, že zařídí leteckou přepravu zraněného jezdce. Dnes se tak stalo a letadlo ALMS je pro Engeho k dispozici.

Kvůli Engeho zranění musí manažer Antonín Charouz změnit program ostatních svých jezdců. V čínském závodě A1 Grand Prix (15.4) nastoupí Filip Salaquarda a v britském finále v Brands Hatch pojede Jan Charouz (29. dubna). V šampionátu FIA Grand Turismo nahradí Engeho Jarek Janiš (tým Scuderia Ecosse). Charouz nabídl služby svých jezdců také týmu Petersen Motorsports/White Lighting.

Antonín Charouz: „Čekáme na zprávy od týmu. Nyní je na nich, aby se rozhodli pro další kroky. Je možné, že se pokusí maximalizovat možnosti na všech frontách, aby posílili možnosti boje o titul. Konec sezony je stále ještě daleko a stát se může cokoliv. Rád bych využil této příležitosti a poděkoval fanouškům za jejich podporu. Pomoc pana Bolese z týmu Panther je opravdu velkorysá, velmi si ji vážím. Všichni doufáme v Tomášovo brzké uzdravení, aby se mohl pokusit o šesté pole position třídy GT1 v Le Mans (16.-17. června). Tomáš je velký bojovník, ukázal to už mnohokrát."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Testy AUDI DTM týmu BRT v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose