www.car.cz
 

Mladíček Honza Černý si z Vysočiny přivezl VÍTĚZSTVÍ !!
     5.4.2007 22:02 - tisková zpráva


Lepší vstup do soutěžáckého světa si snad Honza Černý nemohl přát! Spolu se zkušeným navigátorem Mirkem Fantou podal na víkendové Rally Vysočina fantastický výkon a se svým vozem VW Polo sk.N1 suverénně vyhrál nově vypsaný Pohár Mládeže!

Ve své kategorii neměl Honza konkurenci a dokonce ani talentovaný Martin Bujáček s ním nedokázal držet krok. Honza se během závodu vyvaroval jakýchkoli chyb, sbíral zkušenosti, upravoval rozpis a neustále zrychloval. Jednoznačným vítězstvím mezi začínajícími závodníky to však neskončilo. Honza svými časy pěkně zatápěl nejen borcům s vozy kategorie N1, ale také silnějším vozům.

Vrcholem pak byla poslední RZ, ve které Honza zajel 25. čas v absolutním pořadí!!! V tomto měřeném úseku byl tedy nejrychlejší ze skupiny N1 a jen jedna setina ho dělila od Jiřího Vlčka, který startoval s nesrovnatelně kvalitnějším vozem Peugeot 206 Kit Car.

         Nezbývá než Honzovi pogratulovat ke skvělému výkonu a popřát mnoho úspěchů do budoucna!

 Gratuluji k tvému výkonu! Tak jaké sou tvoje první dojmy po úspěšně dokončené soutěži?

 Díky! Byl to úžasný zážitek! S výsledkem jsem samozřejmě spokojený! Jsem rád, že jsem na své první rally dojel do cíle a neudělal žádnou chybu. Velkou radost jsem měl z rozpisu. Ověřil jsem si, že ho dokážu poslouchat. Začínat s Mirkem Fantou byla rozhodně skvělá volba! Na druhou stranu si uvědomuji, že jsem teprve na začátku a že musím zapracovat na spoustě věcí. Je potřeba se toho ještě spoustu naučit.  Rozhodně se nechystám usnout na vavřínech:o).

Jak se ti líbila samotná soutěž?

První dojmy nebyly nejlepší. Vložky se mi příliš v tréninku nezamlouvaly. Nakonec se mi to ale moc líbilo a dokonce sem si začal v rychlých pasážích, které jsem dříve nesnášel, libovat. Bylo to moc pěkné svezení! Trať byla mokrá, všude vytaháno spousta bláta, ale to jsou podmínky, které mám rád. Navíc jsme obuli gumy, které dobře znám a tak sem měl v autě větší jistotu. Bylo ale několik  pasáží, kde jsem to radši prodal. Nechtěl jsem na prvním startu příliš riskovat.

Zúčastníš se květnové Rally Lužické Hory?

Ano, máme to v plánu! Na další závod se moc těším! Doufám, že tentokrát pojede i Martin Semerád.

Honzo, děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů do budoucna!!!

Díky! Chtěl bych touto cestou také poděkovat tátovi a celému týmu! Za jejich práci se je budu snažit i do budoucna odměňovat co nejlepšími výkony!

 

www.honzacerny.cz


 
 
Fotogalerie:   Off road marathon Šternberk 2007, foto R. Závodník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose