www.car.cz
 

Brněnský drak na Masarykově okruhu zahájí novou sezonu vrchařů
     6.4.2007 12:29 - tisková zpráva


Sedm desítek startujících se představí tuto neděli na Masarykově okruhu v úvodních dvou závodech šestnáctidílného mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu. Akci pod názvem Brněnský drak pořádá závodník Jiří Mičánek.
 
   Stejně jako v minulých letech absolvují vrchaři v jednom dni dva závody, první startuje v 10:00 a druhý v 15:30 hodin. Loni vyhrál v obou závodech mistr republiky Milan Svoboda, který se v nové sezoně představí s novějším typem vozu Dallara ATV 2000. K prvním dvěma závodům v Brně je přihlášeno patnáct formulových vozů, což slibuje dramatickou podívanou. Kromě Svobody se řadí k uchazečům o absolutní prvenství Otakar Krámský, Dušan Nevěřil a Miloš Zmeškal. Do formulových vozů zasedne v brněnském závodě i Edita Prášková a také skokan na lyžích Jakub Janda.
 
    V kategorii cestovních vozů pole favoritů ještě širší. Hlavními uchazeči o vítězství budou Robert Šenkýř na voze BMW M3, druhý vůz této stáje povede Marek Fried. Jejich největším soupeřem by měl být David Komárek na voze Mitsubishi Colt. Ve skupině A obhajuje loňské prvenství Jaromír Malý, jehož skalp se pokusí získat Josef Komárek a také Vladimír Liška. Ve skupině SP se očekává tvrdý souboj mezi Petrem Vojáčkem a Milanem Zahradníčkem.
 
    Na sedmdesát přihlášených jezdců čeká 2435 metrů dlouhá trať v opačném směru okruhového závodění s převýšením 73,63 metru. Traťový rekord drží z roku 2001 Otakar Krámský časem 1:02,009. Krámský je také nejpilnějším sběratelem prvenství, v závodě Brněnský drak už zvítězil devětkrát. Tři prvenství hned v úvodních závodech má na svém kontě pořádající Jiří Mičánek.
 
    Vrchaři se scházejí na Masarykově okruhu od roku 1997 a v úvodu sezony má závod několik výhod. "Trať je bezpečná, takže odpadá riziko havárií. Na okruhu odpadá po dojetí do cíle i zbytečné čekání na trati. Nevýhodou ale je, že má v případě poruchy jezdec s mechaniky pouze málo času před druhým závodem na opravu," řekl pořadatel závodu Jiří Mičánek.
 
    Letošní seriál mezinárodního mistrovství České republiky vrchařů bude mít několik novinek. "Novým mediálním partnerem je ostravská Petarda production, od které si slibujeme větší zviditelnění celého seriálu. Přecházíme postupně na model mistrovství Evropy, snažíme se na start přitáhnout kromě slovenských jezdců i další zahraniční startující," uvedl předseda komise závodů automobilů do vrchu Josef Krečmer.
 
Na Slovensku se na rozdíl od minulých let pojede jediný závod v rámci mistrovství Evropy na vrchol Baba. Nově je ale do programu zařazen Suchý vrch u Červené vody.   
 
    Termínový kalendář letošního mistrovství ČR
 
    8. dubna Brněnský drak (2 závody),
    5.-6. května Náměšť nad Oslavou,
    26.-27. května Ústí nad Orlicí,
    3. června Ecce Homo Šternberk,
    23.-24. června Vzhůru Farinovou zatáčkou Brno,
    14.-15. července Suchý vrch,
    22. července Baba (SR),
    4.-5. srpna Vsetín,
    1.-2. září
 
-JiPo-

 
 
Fotogalerie:   Představení Porsche GT3 Mičánek Motorsport

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose