www.car.cz
 

Pneumatiky Continental získaly ocenění v mezinárodních testech
     12.4.2007 10:23 - tisková zpráva


Specialisté spotřebitelských magazínů doporučují pneumatiky Continental

Hanover, duben 2007. V testech pneumatik uskutečněných nejvýznamnějšími spotře-bitelskými magazíny ve Francii, Nizozemsku a Finsku, získaly letní pneumatiky Conti-nental ohodnocení „velmi doporučujeme“ nebo „doporučujeme“. Experti testovali pneumatiku ContiEcoContact 3 určenou pro malé a kompaktní vozy a ContiPremium-Contact 2 jako zástupce pro střední a luxusní třídu vozidel. Výsledky testování pak byly zveřejněny v magazínech ‚Kuluttaja‘ ve Finsku, ‚Que Choisir‘ ve Francii a Nizo-zemskou asociací ANWB.

Obě pneumatiky Continental získaly nejlepší známky od všech redakčních týmů. Ve fran-couzském testu zvítězila ContiEcoContact 3, zatímco ContiPremiumContact 2 se dělila o první příčku s jedním konkurentem. Stejně dopadly výsledky testu finského magazínu ‚Kulut-taja‘. K mírně odlišným výsledkům dospěli experti na pneumatiky v Nizozemí: zatímco Con-tiEcoContact 3 pro kompaktní automobily byla ohodnocena na výbornou, pneumatika Conti-PremiumContact 2 pro střední a vyšší třídu vozidel se musela o první místo dělit hned se dvěma jinými produkty.

Obě tyto letní pneumatiky Continental již letos získaly pochvalná doporučení téměř od všech evropských specializovaných magazínů. Pneumatiky Uniroyal rallye 550 a Semperit Comfort-Life jsou další dvě letní pneumatiky z portfolia značek koncernu Continental, které získaly ohodnocení „doporučujeme“. Obě tyto značky patří do středního segmentu pneumatik tzv. quality segmentu. Také letní pneumatiky značky Barum v dezénech Brillantis a Bravuris, za-stupující budgetový segment, získaly hodnocení „doporučujeme“.

V současných testech letních pneumatik získaly produkty různých značek koncernu Conti-nental výborná hodnocení nejen jízdních vlastností, ale na špici byly také z pohledu množství obsažených PAH (PAH = polycyklické aromatické uhlovodíky).

PAH jsou obsaženy v silně aromatických olejích, které se používají jako změkčovače, a v ně-kterých případech mohou ohrozit zdraví a často jsou považovány za karcinogeny. Proto bu-dou od roku 2010 stanoveny limity PAH, kdy maximální povolený obsah PAH v pneumati-kách bude 10 mg na kilogram. Pneumatiky Continental, Uniroyal, Semperit a Barum však již nyní obsahují výrazně nižší množství. Ukázalo se, že některé konkurenční výrobky prémiového segmentu obsahují až třikrát více PAH než pneumatiky Continental.  Konkurenti značek Uniroyal a Semperit v quali-ty segmentu měli v některých případech až patnáctkrát vyšší hodnoty PAH.  V ekonomickém segmentu dosáhla jedna z konkurenčních značek Barumu hodnoty dokonce 62,9 mg, zatím-co u pneumatiky Barum byla naměřena hodnota jen 3,2 mg.

Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů  podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2006 dosáhla obratu 14,9 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibliž-ně 85.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008 TM, které se bude konat v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku, a také poháru UEFA do 21 let, které proběhne v červnu 2007 v Nizozemí.

Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.

Barum Continental spol. s r. o.
Divize marketing
www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose