www.car.cz
 

Sparrow racing team na Valašské Rally. Dunovský za Kopeckým
     12.4.2007 11:03 - tisková zpráva


Tradičním účastníkem českých rallyových soutěží je Sparrow racing team, který nemohl chybět o prvním dubnovém víkendu na tratích Valašské Rally, která otevřela letošní ročník MČR v rally. S vozy Sparrow racing teamu přijela dvojice posádek, ale podpory zlínského týmu využil také Egon Smékal a Petr Trnovec.

 

Třída N/2:

Václav Dunovský jakožto loňský mistr skupiny N ve sprintrally přijel na Valašsko s ambicemi na medailové umístění v „en dvojkách,“ což se mu nakonec v pětičlenné konkurenci povedlo. Po pomalejším začátku a problémech ostatních posádek si Václav dojel pro plný počet bodů s vítězným náskokem přes dvě a půl minuty. Posádka si navíc přivezla druhé místo z juniorského poháru, když se ztrátou deset minut skončila za Janem Kopeckým.

 

Druhým zástupcem týmu ve třídě N/2 byl Honza Jakubec, který utvořil nově vzniklou posádku s Radimem Oravou. Honza se vrátil za volant po mnoha letech a „nováčkovskou“ daň si vybral hned na první páteční zkoušce, když za letmým cílem zapadl do příkopu.

 

Auto se sice z příkopu dostalo, ale převodovka byla natolik poškozena, že musela být vyměněna což znamenalo konečná pro první etapu. Díky SuperRally pokračovala posádka v sobotu, ale po několika kvalitních časech musela posádka odstoupit pár stovek metrů před cílem poslední RZ. Díky SuperRally si nově složená dvojice dojela pro třetí místo v N2.

 

Třída N/3:

Egon Smékal podobně jako Václav Dunovský „drtil“ soupeře ve své třídě. Egon po boku s Janou Balcarovou od začátku zajížděl časy v první dvacítce a mimo vítězství v N/3 si také odváží sedmé místo ve skupině N a dvanácté absolutně.

 

Třída N/4:

Posledním jezdcem s podporou Sparrow racing teamu byl stejně jako při Rally Vysočina Okříšky Petr Trnovec s „Evo devítkou.“ Petr od začátku zrychloval a zajížděl časy lepší než v Okříškách a přes drobné problémy obsadil desáté místo v absolutní klasifikaci, páté ve třídě N/4.

 

Všechny startující posádky na Valašské Rally budou bojovat o body do MČR také při III. Agrotec Rally Hustopeče.

 

Text: Michael Daněk


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2007 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose