www.car.cz
 

Vladimír Berger oslavil padesátku
     12.4.2007 19:42 - tisková zpráva


O minulém víkendu oslavil jeden z našich nejzkušenějších a nejúspěšnějších jezdců významné jubileum. Svých padesátých narozenin dosáhl Vladimír Berger nejen v plné životní, ale i jezdecké síle.

 

 

Za dobu co Vladimíra Bergera vídáme na rychlostních zkouškách nasbíral nespočet úspěchů a triumfů. Mezi ty první patřilo absolutní vítězství v oblastním šampionátu v roce 1984. O rok později totéž zopakoval v malém mistrovství ČR.  

 

Perfektně zvládl i přechod z vozů se zadním náhonem na favorita, s nímž od roku 1988 absolvoval celkem 11 soutěží MS a v roce 1994 byl u toho, když tovární tým Škoda Motorsport získal mistrovský titul v soutěži značek.

 

Škodovkám zůstal, až na pár výjimek, věrný i po odchodu z továrního týmu. Od roku 1997 sedlal okruhovou octavii ve Škoda Octavia Cup. I zde patřil k nejlepším. Octavii zůstal věrný dodnes i přesto, že byl spolu s dalšími posádkami „nepohodlných“ soutěžních strojů přeřazen do, nyní opět již zaniklé, Rally Super Serie. Mimochodem její poslední soutěž vyhrál a získal tak celkově druhé místo v absolutním pořadí.

 

Ostatně loňská sezona byla pro Vladimíra velice úspěšná. Když na Rallye Bohemia nemohl startovat se svou octavií, tak se po deseti letech vrátil do vozu skupiny N a  s Hondou Civic TypeR vyhrál nejen třídu, ale i skupinu. V Lužických Horách po krásném souboji s Václavem Donátem zopakoval své dvaadvacet let staré vítězství v absolutní klasifikaci na této soutěži a o úspěchu Rally Super Serii jsme již psali.

 

Obdivuhodná je i dlouhodobá spolupráce s firmou Auto Jarov, jejíž barvy bude letos hájit již desátou sezonu. Opět usedne do osvědčené Škody Octavia 2,0, jediného exempláře v továrně postaveného áčkového dvoulitru a všichni si přejeme, aby se mu i nadále dařilo alespoň stejně dobře, jako dosud.

 

Hodně zdraví Vladimíre.

 

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

Tisková informace Motorsport review.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak v momentkách Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose