www.car.cz
 

Mladík Jiří Forman se skvěle uvedl v anglickém Stars of Tomorrow
     13.4.2007 10:02 - tisková zpráva


První závodní víkend seriálu závodů motokár v rámci série Stars of Tomorrow se konal o uplynulém víkendu v anglickém Kimboltonu (nedaleko Cambridge, severně od Londýna). Na startu bylo více než třicet jezdců. Seriál Stars of Tomorrow je hodně sledovaný všemi medii, včetně TV. Ve dvou víkendových dnech se v rámci tohoto seriálu jedou vždy dva samostatné závody a to systémem měřený trénink, dvě rozjížďky a finálový závod.

Sobota začala pro Jiřího Formana trochu smolně, když z technických důvodů (uvolnilo se mu převodové kolo) nedokončil měřený trénink, v první rozjížďce pro kolizi krátce po startu nedojel a ve druhé rozjížďce skončil na 14. místě. Na roštu finálového závodu byl tak až 18. místě. Ve finále však podal skvělý výkon, podařilo se mu odstartovat bez kolize a celý závod soupeře jen předjížděl a v cíli skončil na vynikajícím 7. místě! V nedělních závodech už měřený trénink absolvoval, v obou rozjížďkách byl do 10. místa a ve finále tak startoval z 8. pozice na startovním roštu. Start mu ale nevyšel, přesto se během závodu opět skvěle propracovával dopředu a skončil osmý.

Celý víkend tak byl velice úspěšný. Mladý Forman skončil 2x mezi desítkou nejlepších jezdců a byl také nejlepším z jezdců ZIP teamu. Bylo velmi příjemné vidět, jak přijímá gratulace týmových manažerů a kolegů, kteří mu takovýto výsledek předpovídali nejdříve po polovině sezóny.

www.csms.cz


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose