www.car.cz
 

Společnost Continental získá 51% podíl ve firmě Matador
     15.4.2007 18:01 - tisková zpráva


Strategický krok posílí vazby s vysoce úspěšným partnerským podnikem se společnou majetkovou účastí. Rozšíření provozní a výrobní základny ve východní Evropě.

Hannover, 11. dubna 2007. Firma Continental AG se sídlem v Hannoveru je připravena po schválení antimonopolními orgány převzít 51% podíl v provozech na výrobu výrobků z pryže a dopravníkových pásů společnosti Matador sídlící v Púchově na Slovensku.

„Tímto krokem posilujeme vazby s obchodním partnerem, se kterým již velmi úspěšně spolupracu-jeme. Současně rozšiřujeme  naši provozní základnu na východoevropských trzích i naše výrobní kapacity na výrobu pneumatik pro osobní vozy v nízkokonákladových zemích," uvedl předseda výkonné rady firmy Continental Manfred Wennemer dne 11. dubna v Hannoveru. Firmy Continental (76 %) a Matador (24 %) jsou spojeny v podniku se společnou majetkovou účastí na výrobu pneumatik pro nákladní automobily v Púchově od roku 1998. Obě dvě stra-ny se dohodly na tom, že podrobné informace týkající se smlouvy včetně finančního objemu nebudou zveřejňovat.

Společnost Matador Group měla v roce 2006 4770 zaměstnanců a oznámila tržby ve výši přibližně 450 miliónů euro. „S tímto strategickým spojenectvím budeme dále zvyšovat jakost a objem výroby pneumatik značky Matador, otevřeme nové trhy a zvýšíme hodnotu značky  Matador. Po vynikajících zkušenostech s naším společným podnikem na výrobu pneumatik pro nákladní automobily jsme si jisti tím, že toto partnerství bude nejlepším řešením pro bu-doucnost Matadoru a také pro naše zaměstnance. Navíc posilujeme také naše postavení v automobilovém průmyslu – našem druhém strategickém odvětví,” prohlásil Štefan Rosina, CEO společnosti Matador Group.

„Spojením sil a zkušeností si upevníme naše postavení na středoevropském a východoev-ropském trhu a získáme další odbytové příležitosti v Rusku, na Ukrajině a ve státech bývalé-ho Sovětského Svazu. Především se upevní naše postavení v Rusku, protože zlepšíme nejen náš přístup na trh, ale získáme také výrobní provozy v  Omsku,” zdůraznil Wennemer.

„Z provozního hlediska hodláme Matador začlenit do našeho značkového portfolia a investo-vat do rozšíření ročních výrobních kapacit na výrobu pneumatik pro osobní vozidla z 5,5 mi-liónu kusů na více než 7 miliónů. To nám poskytuje vysoce účinný nástroj, který bude použit proti nízkonákladové konkurenci,” dodal Wennemer. Továrna společnosti Matador na výrobu strojů a zařízení v Púchově bude integrována do strojírenské výroby v Hannoveru-Stöckenu jako druhý pilíř. Společnost Continental ještě navíc získá další kapacity pro výzkum a vývoj.

Firma na výrobu dopravníkových pásů ContiTech Conveyor Belt Group může z tohoto pře-vzetí také očekávat přínos. „Začlenění provozů společnosti Matador do našich podniků má strategický význam,” uvedl Gerhard Lerch, člen výkonné rady společnosti Con¬tinental, který zodpovídá za divizi ContiTech. „Společnost je ve východní Evropě velmi dobře zavedena.“ 160 pracovníků firmy Matador na Slovensku vyrábí široký sortiment textilních pásů. Firma ContiTech Conveyor Belt Group má osm provozů v Chile, Číně, Německu, Řecku, Maďar-sku, Indii a Mexiku. Firma s 2700 zaměstnanci ohlásila za rok 2006 tržby ve výši 379 miliónů euro.


Koncern Continental je předním dodavatelem brzdových systémů, komponentů  podvozků, elektronického zařízení vozidel, pneumatik a technických elastomerů. Společnost v roce 2006 dosáhla obratu 14,9 miliard eur a v současné době po celém světě zaměstnává přibliž-ně 85.000 lidí.

Continental je oficiálním partnerem UEFA EURO 2008 TM, které se bude konat v červnu 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku, a také poháru UEFA do 21 let, které proběhne v červnu 2007 v Nizozemí.

Další informace najdete na adresách www.ContiSoccerWorld.com , www.contifanworld.com a www.conti-online.com.

Barum Continental spol. s r. o.  
Divize marketing
www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Tatry od P. a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose