www.car.cz
 

Kuba Smrž při závodě MS Superbiků ve Valencii bodoval jen jednou
     15.4.2007 23:26 - tisková zpráva


WSBK Španělsko / Valencie - závod

Jen jedenkrát dokázal bodovat Kuba Smrž při závodě MS Superbiků ve Valencii.

Po ranním warm upu se český jezdec moc těšil na závod. Oblačné nebe nespustilo déšť, závodní dráha byla sice na pár místech mokrá, ale první závod byl prohlášený jako suchý. Kuba Smrž ho dokončil jako čtrnáctý klasifikovaný a tím si do tabulky připsal další 2 body. Ve druhé jízdě chtěl svůj výsledek ještě vylepšit, ale neskutečná souhra náhod ho i přes jeho bojovný výkon připravila o další bodované umístění.

Jakub Smrž:
„Ani dnes nebyl den podle mých vlastních představ. Do prvního závodu jsem měl špatný start a tak jsem se po „vlažném“ úvodu začal probíjet do předu. Projevilo se, že jsem neměl odjeto téměř nic na suchu a tudíž nastavení bylo úplně špatně, takže nakonec jsem rád alespoň za ty 2 body. Hodně jsem si sliboval od druhé jízdy, před kterou jsme udělali změny. Start byl tentokrát dobrý a ze začátku vše fungovalo dobře.

Pak jsem si však opět ohnul páčku o jednoho ze soupeřů, což mě stálo několik pozic a navíc pak ještě o několik kol později začal divně fungovat motor. Z ničeho nic ztratil výkon, takže jsem se znova propadl až nakonec startovního pole. Už to vypadalo, že odstoupím, ale po půl kole začala jet motorka opět normálně. Dal jsem do toho všechno, abych se opět probil na bodovaná místa. Aby té smůly nebylo dost, tak začala z ničeho nic klouzat zadní guma. Naštvalo mne to tak, že jsem do své jízdy vložil ještě více úsilí. Jel jsem hodně za hranicí maxima a za neustálých smyků, kdy jsem mockrát byl na hranici pádu, se mi podařilo propracovat na 15.místo.

 To ještě ale nebylo všechno. Dvě kola před koncem jsem vyjel z trati, vrátil se a dojel na posledním místě. Po závodě se přišlo na to, že jsem asi někde trefil obrubník a ze zadní gumy ušel vzduch, což byla příčina všech těch smyků. Jsem hodně naštvanej, protože tenhle víkend nestál za nic. Věřím, že si v Assenu vše vynahradím a konečně se zase povede celý víkend bez nějakého problému…“

 MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Tatry od P. a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose