www.car.cz
 

Speciál pro přepravu nejtěžších nákladů. Uveze až sto tun.
     tisková zpráva


HANYŠ PŘEPRAVUJE NEJTĚŽŠÍ NÁKLADY S VOZY SCANIA

Začátkem října zakoupila firma Hanyš od pražského dealera Scania speciální tahač těžkých podvalníků . Firma vznikla v roce 1991. Její majitel, pan Rostislav Hanyš, provozoval původně pronajaté jeřáby. Po roce zakoupil svůj první vlastní jeřáb a postupem času se nabídka stavební techniky společnosti rozrostla až na dnešních 36 jeřábů. Před čtyřmi lety rozšířila firma své aktivity o přepravu těžkých nákladů. Reagovala tak na požadavky zákazníků, kteří stále častěji vyžadují komplexnější služby.

Vozový park společnosti tvoří v současné době pět těžkých tahačů - dva vozy Scania, DAF a MAN. Posledním přírůstkem je speciální tahač těžkých podvalníků Scania s 16litrovým motorem V8 o výkonu 580 HP. Plynulou jízdu zajišťuje 16rychlostní převodovka ZF Transmatic. Brzdovou soustavu tvoří klasické bubnové brzdy se zesíleným obložením, ABS a retardér ZF s hydrodynamickým měničem integrovaný v převodovce. Maximální celková hmotnost soupravy činí 250 000 kg. „Vozy značky Scania nám vyhovují. V prosinci pořídíme další dva. Ceníme si jejich kvality a servisu. Scania nabízí i vysoké výkony nezbytné pro tento typ přepravy,“ říká pan Rostislav Hanyš.

Pro přepravu těžkých nákladů používá firma Hanyš podvalníky Goldhofer, kterých má nyní sedm a do konce roku plánuje nákup ještě dalších dvou stavebnicových návěsových kombinací. „Momentálně jsme schopni převézt na hlubinném podvalníku 80 tun, technické zatížení je ale více než 100 tun při běžné rychlosti, při snížení rychlosti je to ještě mnohem více. Převážíme teď hlavně stroje např. lisy, lodní hřídele a pro vlastní potřebu závaží k jeřábům. Dva nové podvalníky nám umožní pospojovat komponenty dohromady a odvézt až 12 tun na jednu nápravu při 24 nápravách,“ vysvětluje Rostislav Hanyš.

Firma Hanyš hodlá své aktivity dále rozšiřovat, což dokazuje již nyní. V letošním roce zakoupila také devět jeřábů a Rostislav Hanyš k tomu dodává: „Tak úplně jsem nákup neplánoval, byla to vyšší poptávka, co mě přimělo k tomu, aby se ještě letos nakoupila potřebná technika. Ale investuji do toho, čemu věřím. Obrat firmy trvale roste a práce máme stále dost.“

Scania Czech Republic s.r.o.

Mmd Public Relations Czech Republic

Martina Jirásková

Ivana Parpelová


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose