www.car.cz
 

Jirka Volf vyrazí na Hustopeče na reparát s novým vozem EVO IX !
     20.4.2007 15:06 - tisková zpráva


Hustopeče – Jirka Volf bude s novým vozem usilovat o Top 5

Po krátké, sotva dvoutýdenní přestávce čeká posádku Jiří Volf - František Rajnoha druhý společný start letošní sezony. O nadcházejícím víkendu se s novým vozem Mitsubishi Lancer Evo IX postaví na start III. Agrotec Iveco rally Hustopeče, druhého podniku Mistrovství České republiky rally 2007.

 

Zatímco na Valašské rally, která otevřela kalendář letošního MČR rally, startovali Volf s Rajnohou ještě s vypůjčeným vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII z dílen litvínovského týmu AP Motorsport,  na tratích v okolí Hustopečí se Jirka Volf objeví už za volantem vlastní 'evo-devítky': „Celou zimu jsme pracovali na tom, abychom pořídili vlastní soutěžní vůz. Vše nakonec dopadlo podle našich představ, když jsme koupili nově postavenou 'devítku' od Míry Jandíka,“ prozradil brněnský jezdec.

 

„Navíc jsme se s Mírou dohodli na širší spolupráci, neboť jeho firma Apid nám bude v průběhu sezony zajišťovat servis a přípravu vozu. Mám z toho velkou radost. Teď mám vlastní auto, o které se mi bude starat firma poskytující skutečně profesionální služby.“

 

Ačkoliv František Rajnoha bude v letošní sezoně především 'dvorním mitfárou' karlovarského Pavla Červenky, v Hustopečích jeho zkušeností využije znovu Jirka Volf: „Na Hustopeče jsem si Frantu ještě půjčil od Pavla Červenky, který nemá zatím dostavěný nový vůz. Na naší spolupráci se těším, protože je už vyzkoušená a naše dva předchozí společné starty ozdobily i pěkné výsledky. Snad nám to vyjde i do třetice,“ doufá Jura.

 

Jiří Volf s Františkem Rajnohou se před čtrnácti dny ve Valašském Meziříčí radovali z pátého místa absolutně, vítězství v hodnocení skupiny N a Jirka Volf se zároveň usadil na čele průběžného pořadí značkového poháru Matador Cup. Do sezony tak vstoupili výborně a v Hustopečích by na slibný začátek rádi navázali. „Před Valaškou jsem říkal, že pojedu opatrně, ale pak jsem byl dvakrát venku. Proto je taktika na Hustopeče jasná: jet ještě víc s rozumem!“ říká s úsměvem jezdec, který se na tratích Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007 objeví se startovním číslem 11.

 

„Jak jsem říkal už po Valašce, při závodech MČR rally člověk musí volit poněkud odlišnou strategii než při sprintech. Na druhou stranu nám nesmí soupeři v pátek příliš ujet, protože tolik prostoru na dohnání nějaké výraznější ztráty není ani tady. Každopádně to teď máme dobře rozjeté a osobně si myslím, že MČR rally bude letos velice atraktivním 'mistrákem' se špičkovým obsazením a kvalitní technikou. Možná, že to bude i nejzajímavější domácí šampionát.“

 

Jiří Volf se na jihomoravských tratích objevil již loni, kdy ale soutěž nedokončil. Letos by si zdejší erzety rád užil podstatně víc už proto, že se mu líbí a měly by také vyhovovat jeho vozu: „Rychlostní zkoušky by měly být stejně dobré, jestli ne ještě lepší, než loni. Pokud vím, přibyly nové úseky mezi vinicemi, které jsou zde tradičně rychlejší.

 

Osobně mám radši techničtější a rozbitější tratě, ale naší sériové převodovce by mělo právě tohle vyhovovat. Rádi bychom ve výsledcích závodu figurovali kolem pátého místa absolutně, ale nebude to jednoduché. Pojedou zde 'wéercéčka', špičkoví jezdci s produkčními vozy a jak se zdá, pojede se na suchu, takže by nemělo být na trati tolik vytahaných nečistot, což by mělo nahrávat do karet i 'dvoukolkám',“ míní Jirka Volf.

 

III. Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007 odstartuje v pátek 20. dubna ve 21:30 v Hustopečích. Na posádky večer čekají dvě rychlostní zkoušky. V sobotu absolvují soutěžní vozy dalších osm měřených úseků. Celkově soutěžící v rámci rally zdolají 125 'ostrých' kilometrů. Jména vítězů budeme znát v sobotu 14. dubna okolo 16. hodiny.

 

 

VOLF MEDIA SERVICE

www.volfjirka.cz

ZdeněkZ,

tisková informace posádky Jiří Volf – František Rajnoha

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador Tatry od P. a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose