www.car.cz
 

Mostecký Škoda Octavia Weekend – pohled do startovní listiny
     Pavel Jelínek


Již tento víkend odstartuje sezóna na Mosteckém autodromu. Je to pouhých 14 dní, co jsme viděli závody v Brně, takže teamy měly mezi závody docela málo času na přípravu techniky.
Odstartuje zde především Škoda Octavia Cup, který má přilákat diváky především na pole 22 závodních vozů. Za jejich volantu uvidíme například Štefan Rošina ml., Václav Brejla, Jiří Janák, Jan Kopecký
, či závodníci mosteckého Splintex MobilParku Bohuslav a Gottwald. Mezi nováčky patří Jaroslav Páral, Marek Novotný, Miroslav Forman a Roman Kresta.

Do závodu Divize 2 formulových vozů bude zahrnut i rakouský pohár Austria F3 Cup – Trophy, který představí F3 Franze Wosse na Dallaře 399 Opel, nebo H. Baltenspergera, známého mosteckým divákům hlavně účinkováním z Interserie. Pole doplní formule Junior, které jsme letos viděli již v Brně.

Divize 3, tedy Národní formule 1400 nabídne stále se rozrůstající pole mladých jezdců. Celkem je přihlášeno 20 závodníků. Mezi nováčky se představí v teamu Chabr motorsport jezdící Martin Matzke s loňským modelem Tomis 99-02. Další závodnicí, jenž by měla obohatit startovní listinu je Tereza Grómanová z teamu Delta Racing s autem Delta 3. Ta byla letos nově postavena. Startovní listina již také nabízí nově postavené auto Autola, s níž se představí Pavel Langer.

Divize 4, která má v plánu odjet 3 závody, bude zřejmě postrádat zničený druhý vůz stáje Machánek Racing, s nímž v Brně nešťastně havaroval slovenský závodník Peter Princ, o jehož stavu zatím nemáme informace. Druhý vůz Marcela Kusína zničený v Brně, nahradí ve vytrvalostním závodě Škoda Fábia. Do Mostu nezavítá ani Ota Krámský s novým BMW M3 GTR, který o tomto víkendu zrušil svůj další vůz Osella na závodech do vrchu v Náměšti.

Uvidíme snad alespoň nově nastříkaný vůz Jana Vonky, který se letos úspěšně věnuje závodům vozů GT. Hlavním favoritem bude bezesporu Mercedec Benz CLK DTM pana Charouze. Mezi další favority patří Jaroslav Honzík, který pojede spolu s Rudo Machánkem nové Porsche 911 GT3 RSR, s nímž se letos chtějí zúčastnit několika vybraných závodů série GT. Svůj krásný vůz Seat Leon přiveze Milan Vaňkát, a mezi přihlášenými je i trochu zapomenutý slovenský závodník Ivan Kotleba s BMW M3. Samostatný závod opět absolvuje třída do 1600ccm.

Špatnou zprávu máme bohužel pro příznivce závodů Interserie, která má v Mostě svou tradici.
Promotér těchto závodů p. Dudichum letos chtěl závody zatraktivnit startem vozů GT a hlavně posunout tuto sérii mezi vytrvalostní, což se zatím nepovedlo a 100 minutový závod v Mostě proto zatím neuvidíme. Příznivci vozů Interserie nemusí ronit slzy, protože v tradičním srpnovém termínu Interserie uvidíme závody Supersprint Challenge, jenž letos spojily Interserii Supersprint a rakouskou Euroserii do jedné a představily se již při Jarní ceně Brna. Polem 22 vozů zanechali výborný dojem.

Myslím, že i přes neúčast vozů Interserie se bude na co koukat, především v již zmiňovaném Škoda Octavia Cupu a rakouském formulovém poháru. Přijeďte se také podívat jak se bude dařit závodníkům na autodromu duhové energie v Mostě.

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose