www.car.cz
 

A1 GP: Ošidný začátek v Brands Hatch pro náš tým
     28.4.2007 07:43 - tisková zpráva


Jan Charouz absolvoval úvodní den jízd závěrečného podniku druhé sezony A1 Grand Prix v britském Brands Hatch s proměnlivými pocity. Češi byli devátí v tréninku nováčků, ale následný postup zbrzdila oprava vozu.

Český tým se do Brands Hatch vrátil s Janem Charouzem, který na této trati závodil při světové premiéře A1 Grand Prix na podzim 2005. Devatenáctiletý Charouz jel s vozem A1GP po více než půlroční přestávce, ale rychle si na něj zvykl. Mladý Čech odjel 14 kol v prvním tréninku nováčků s nejlepším časem 1:17,633 a ve druhém tréninku přidal dalších osm kol. V nich dosáhnul zlepšení na 1:17,337, ale nedočkal se konce jízd, když havaroval ve čtvrté zatáčce.

Vůz byl do volného tréninku opraven, ale kvůli omezenému času na práci na nastavení nebyl pro jezdce správně vyvážený. Charouz odjel 19 kol s nejlepším časem 1:17,753, což ho zařadilo na 19. místo. Tým i jezdec však věří, že s dostatkem času na potřené vyladění vozu se zítra zlepší.

Jan Charouz: „Není to ideální začátek víkendu, ale myslím, že se zlepšíme. Netrvalo mi až tak dlouho, abych si na vůz zase zvyknul a ve druhém nováčkovském tréninku jsem byl s nastavením vcelku spokojen. Bohužel jsem na konci havaroval a ve volném tréninku nebyl vůz úplně OK. Nicméně si myslím, že při dostatečném času na ladění vozu na zítřek bude vše v pořádku a vzhledem k našemu času z nováčkovského tréninku na starých pneu jsem přesvědčený, že postoupíme vpřed. Pořád jsem optimistou.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   LMES z Monzy od J.M Le Meura © DPPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose