www.car.cz
 

A1 GP: Češi vyrazí z deváté řady
     29.4.2007 07:51 - tisková zpráva


Jan Charouz kvalifikoval český vůz v závěrečném podniku druhé sezony A1 Grand Prix v Brands Hatch na 17. místě, ačkoliv on i tým dosáhli ve srovnání s pátkem značného zlepšení.

Český tým měl z pátku na sobotu dlouhou noc v boxech, ale podařilo se mu vyřešit chování vozu. Charouz, který před tímto víkendem jel s vozem A1GP naposledy v září, si také více věřil a znatelně zlepšoval své časy. Češi odjeli ve volném tréninku 19 kol, nejlepší z nich bylo to poslední s časem 1:16,796 a skončil 15.

Důležitý kvalifikace bohužel potvrdila fakt, že český tým stále nenašel klíč k jemnému vyladění vozu pro nové pneumatiky a prázdnou nádrž. Charouz zajel své dva nejlepší časy ve druhém a čtvrtém segmentu.

Český tým dokončil kvalifikaci na 17. místě, ale žádný z členů týmů se nevzdává. Náročná trať v Brand Hatch slibuje dramatické závody.

Jan Charouz: „Dokázali jsme daleko lépe vyřešit nastavení vozu než v pátek a také já jsem si za volantem více věřil. Sedmnácté místo na startu není tím, v co jsem doufal. Jedno z mých kol na nové sadě pneumatik přišlo vniveč kvůli pomalejšímu vozu, ale upřímně řečeno si nemyslím, že by to mělo na svědomí velký rozdíl v umístění. Ztratil jsem několik desetin.

V závodu se musíme snažit dostat vpřed, mým cílem je pořád první desítka. Vůz je tady dost těžký a je také značná šance, že dojde i na zpomalovací vůz. Obvykle si vedu lépe v závodu než v kvalifikaci, budu bojovat až do šachovnicové vlajky.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Stáj PRC pro sezónu 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose