www.car.cz
 

Karel Pešek a Karel Májek na úvod na maďarském Hungaroringu
     4.5.2007 17:36 - tisková zpráva


První ostrá zkouška

 

     Prvním závodem letošní sezony byl pro FGR 07 Team závod seriálu Alpe Adria v jehož rámci se již dlouhá léta koná i Mistrovství České Republiky. O uplynulém víkendu se tak na maďarském Hungaroringu sešla elita nejen z Čech, ale i okolních Evropských zemí. Oba jezdci, Karel Pešek nr.28 a Karel Májek nr.37 se společně se zbytkem týmu přesunuli do dějiště již ve středu aby měli co nejvíce času a hlavně klidu na předzávodní přípravy. Bohužel se nedařilo, jak si vedení týmu představovalo.

 

    Během čtvrtku se testovalo celý den za velmi teplých podmínek. V pátek pak volné testování pokračovalo. Ostré kvalifikace jsou pro letošní rok v Mezinárodním mistrovství ČR v plánu jen v sobotu. Již během tréninku stroj Káji Májka nefungoval jak měl. Nejprve byl problém s řídící jednotkou, poté koncovkami výfuku a ve finále odešlo čidlo detonací, které pěkně zamotalo hlavy našim mechanikům, jelikož vykazovalo nepravdivé údaje.

 

Po kvalifikaci tak zaujímal Karel Májek 8. místo a Karel Pešek 9. místo. Aby toho nebylo málo zjistil mechanik při příjezdu na start prasklinu výfuku  na Májkově motorce. Ačkoliv se onen díl kontroloval už před odjezdem na trať, inu  nezbývalo nic jiného než ho na startovním roštu vyměnit.

 

Bohužel jiný výfuk rovná se jiné nastavení a tak bylo předem jasné že výkon nebude stoprocentní. Start do závodu se oběma našim pilotům vesměs nepovedl. U motorky kterou sedlal mladý Májek se obavy potvrdily a Kája se trápil až do konce. Karel Pešek se zlepšoval zajel i své nejrychlejší kolo za celý víkend. V cíli to znamenalo  9. místo pro Karla Peška a 11. pro Karla Májka.

 

    Manažer týmu Jirka Šrámek:“ Bohužel nás trápily technické problémy a to hlavně na jednom motocyklu, provázely nás až do konce. Všichni v týmu pracovali na sto procent, ale i přes veškerou snahu je odbourat, se to bohužel nepodařilo. Pro příští závod bude opět několik inovací, které jak doufám povedou k dalšímu zlepšení strojů FGR 125 GP.

 

Dalším závodem v kalendáři je první podnik Mistrovství Evropy v Italské Vallelunze, která leží asi 50 kilometrů severně od Říma. Budeme se tedy snažit o co možná největší krok vpřed. Úspěchem bude kvalifikovat se do závodu a pokud se bude dařit tak bojovat o evropské body.“

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Plecháče nad 2000ccm3 - V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose