www.car.cz
 

Argentinská rallye z pohledu Štěpána Vojtěcha - po RZ 14
     5.5.2007 22:37 - tisková zpráva


Rozbité argentinské tratě jsou ještě více náročnější než se původně předpokládalo. Může za to noční deštivé počasí, mokré tratě a mlhy, jež pilotům závodních vozů komplikují situaci.

Hned v sobotu ráno, odstartovala Argentinská rallye jednou z nejrozbitějších rychlostních zkoušek, téměř devatenáct kilometrů dlouhou La Cumbre. O podmínkách jež na trati panovali mluví Štěpán: „Je po dešti a do toho ještě občas mží. Navíc někde se jede v mlhách, takže občas člověk vidí tak 30 metrů před sebe. Ty tratě jsou opravdu hodně náročné, takže žádný plezír to zrovna není. Ale to jsme očekávali.“

Obtížné sobotní tratě se již staly osudnými pro některé posádky. OMV BIXXOL Rally Teamu CZ se sice podařilo vyhnout technickým problémům i defektům, ovšem ne několika drobným chybám. „Tak zatím to není nic moc. Na druhou stranu jsme se vyhnuli velkým problémům na jedenácté rychlostní zkoušce, jež byla hrozně rozbitá a klouzalo to tam asi nejvíce.

My měli velmi přetáčivé auto, dvakrát jsme udělali hodiny a jednou jsme dokonce museli znovu startovat, takže jsme ztratili hodně času. Ty další dvě zkoušky už byly celkem v pohodě a jeli jsme rozumné časy. Na čtrnácté zkoušce jsme ale netrefili bránu, trošku poškodili výfuk a nechali tam tak zbytečně dalších 30 sekund,“ shrnuje průběh sobotního dopoledne Štěpán.

Po pěti sobotních rychlostních zkouškách se tak Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem pohybovali na průběžném 15.místě v kategorii PWRC. Sobotní etapa má celkem na programu devět rychlostních zkoušek a končit by měla zhruba po půl sedmé večer místního času.

 

oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - D4, požár BMW M3GTR V8, foto Radek Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose