www.car.cz
 

Na mostecký rošt se chystá dvaadvacet cupových octávií
     8.5.2007 09:00 - tisková zpráva


Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend 2007

 

Na mostecký rošt se chystá dvaadvacet vozů

 

Celkem dvaadvacet jmen figuruje ve startovní listině atraktivního poháru octavií pro nadcházející Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend 2007, který začne v pátek 11. května na Autodromu Most. Je mezi nimi dokonce sedm letošních nováčků. Předem je jasné, že startovní podnik jedenáctého ročníku slibuje rozhodně velice kvalitní podívanou.

 

Nově do kokpitů pohárových speciálů usednou například Marek Ďurovkin, Aleš Jirásek, Tomáš Kučera a Radek Bareš. Při podzimní brněnské exhibici v rámci A1 GP si vůz nanečisto vyzkoušeli také Laura Hájková, Milan Vaňkát a Ivan Urban. Na základě této zkušenosti se tedy rozhodli zapojit se do pohárových bojů pro celou letošní sezónu. Ve startovní listině pro mostecký víkend jsou ale i jména ostřílených borců Michala Matějovského, Václava Brejly, Jana Dostála, Erika Janiše, Michaela Vorby, Jiřího Gottwalda, Petra Fulína, Petera Pála a řady dalších. Comeback po dvouleté pauze ohlásil také Ivan Vršínský, startuje opět bojovná slovenská studentka Michaela Pešková, chybět nebude ani nestor cupu Karel "Charlie" Volavka.

 

"Propozice se v zásadě nezměnily, zahajujeme závěrečný ročník tříletého projektu a dosavadní organizační rámec víkendu se osvědčil," uvedl zástupce promotérské firmy RING group a.s. Luděk Diviš při nedávném pražském setkání zástupců majitelů, partnerů a organizátorů poháru s novináři. "Snad jediným posunem je omezení počtu suchých pneumatik na jedno auto a víkend na deset kusů. Přišli s tím sami jezdci, jako s prvkem, který ještě více vyrovná podmínky, aby byly pro všechny stejné," dodal.

 

"Neměli jsme s tím zásadní problém, jen málokdo bral na víkend vyšší počet plášťů, než právě deset," nechal se slyšet vedoucí provozu sportovních plášťů společnosti Matador Peter Novosad. "Bude to samozřejmě znamenat, že především nováčci, kteří nemají ještě tolik zkušeností, budou muset být v chování k obutí velice opatrní, jinak hlavně v závěru závodu mohou mít problémy," upozornil ještě.

 

"Je to obrovská tradice a znamená hodně nejen pro naši automobilku, ale jistě i pro automobilové závodění v České republice. Jsme na ni samozřejmě hrdí. Divákům každopádně přeju, aby měli na co koukat a aby do poslední sekundy závodu nebylo jasné kdo vyhraje," řekl při setkání Martin Saitz z akciové společnosti Škoda Auto.

 

Své přání poháru a jeho divákům vyslovil také Petr Kůt z České pojišťovny a.s., pro kterého jsou závody vítanou platformou pro setkávání s obchodními partnery. "Rozhodně si myslím, že půjde opět o dramatickou sezónu plnou zvratů. A přeju poháru, aby jeho prostřednictvím zase vylétla nahoru nějaká nová hvězda motoristického sportu, jako už se několikrát stalo v předchozích ročnících," řekl Kůt.

 

Diváci v Mostě se mohou těšit na klasický program, který zahrnuje páteční exkluzívní volný trénink od 14 hodin a 10 minut. Organizátoři jej výjimečně zařadili právě vzhledem k tomu, že jde o první víkend sezóny a chtějí všem umožnit co nejlepší sžití s vozem a tratí. V sobotu v 9,30 začíná další volný trénink, na který v 11,40 naváže oficiální kvalifikace.

 

Deset nejrychlejších jezdců z ní si to potom ve 14,10 rozdá v Superpole. Nedělní první sedmnáctikolový závod pak startuje v 10,30 a druhý v 15 hodin a 15 minut.

 

(6.5. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT SILVERSTONE © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose