www.car.cz
 

Rally Český Krumlov: Nečekaných sedm mistrovských bodů pro Radka Mifku
     8.5.2007 09:03 - tisková zpráva


Posádka Radek Mifka – Tomáš Plachý startovala do jihočeské soutěže bez větších ambicí. Cílem bylo další sbírání zkušeností, které nakonec dvojici týmu Křenek Motorsport Klub přineslo deváté místo absolutně.

 

Před necelým rokem se Radek Mifka právě v Českém Krumlově premiérově postavil na start soutěže velkého „mistráku“ a loňský průběh soutěže byl tvrdou školou. Ani v letošním roce si proto na náročných tratích příliš šancí nedával. „Při pohledu do startovní listiny bylo těžké pomýšlet na bodovanou patnáctku. Navíc až letos jsem si při seznamovacích jízdách uvědomil, jak náročná vlastně tato soutěž je. Loni mě to tak nepřišlo, až letos jsem měl z většiny zkoušek velký respekt. To platilo zejména pro Malonty a Kohout,“ uvedl Mifka.

 

Kromě respektu však do přípravy na soutěž nepříjemně promluvily zdravotní problémy jezdce. Začínající angína výrazně oslabila brandýského pilota a bylo otázkou, zda zdárně zvládne odjet celou soutěž. Proto byla průběžná patnáctá příčka po první etapě velmi solidním počinem, takže jakékoli úvahy o předčasném konci přehlušila vidina mistrovských bodů.

 

 „V úvodu soutěže jsem si jel svoje tempo, nechtěl jsem jakkoli riskovat. Přesto jsem byl z dosaženými časy spokojen. Bohužel v druhé sekci nás proti soupeřům trochu zbrzdila padající tma, navíc jsem nebyl zcela spokojen s nastavením vozu na specifickou krumlovskou trať,“ komentoval první den šestadvacetiletý jezdec.

 

Do druhého dne vstoupili Radek Mifka se spolujezdcem Tomášem Plachým výtečným osmým časem na RZ Kohout a tento výsledek při druhém průjezdu ještě o příčku vylepšili. Nakonec se jim podařilo na šesti zkouškách nakouknout mezi desítku nejrychlejších, což znamenalo devátou příčku absolutní klasifikace.

 

Časy z Kohoutu mě nesmírně potěšily. Je to velmi náročná zkouška, kde rozhoduje souhra posádky a dobře napsaný rozpis. Na ostatních zkouškách nám soupeři ujížděli trochu více. Stále totiž cítím, že mám hodně rezerv zejména v rychlých pasážích. Zde většina našich soupeřů čerpá nejen ze zkušeností, ale rovněž ze znalosti zkoušek. Pro mě je vše stále spíše nové, a tak zatím nemá cenu jít zbytečně za hranu,“ uzavřel Mifka.

 

Dalším startem posádky Radek Mifka – Tomáš Plachý bude Rally Bohemia, kde se bude snažit rozšířit letošní bodový zisk v průběžné klasifikaci MMČR.

 

Křenek Motorsport Klub

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT SILVERSTONE © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose