www.car.cz
 

Výstava užšího kola soutěžních prací studentů AVU inspirovaných značkou SEAT
     10.5.2007 11:20 - tisková zpráva


IMPORTÉR VOZŮ SEAT VYHLÁSIL VE SPOLUPRÁCI S AKADEMIÍ VÝTVARNÝCH UMĚNÍ V PRAZE VÝTVARNOU SOUTĚŽ
Výstava užšího kola soutěžních prací studentů AVU inspirovaných značkou SEAT a oficiální předání cen

• Zahájení výstavy v Moderní galerii AVU dne 14. 5. od 18:00 hod.
• Vítěze soutěže ARTE EMOCIÓN čeká stáž na prestižní umělecké univerzitě ve Španělsku a věcné dary, 2. – 4. místo bude oceněno notebookem, poukázkami na předplatné časopisu Art&Antique, výtvarnými potřebami apod.
• Putovní výstavu uvidí ve Wannieck Gallery mj. i návštěvníci brněnského automobilového veletrhu

Stáž na prestižní umělecké univerzitě v Madridu je první cenou soutěže ARTE EMOCIÓN, kterou pro studenty Akademie výtvarných umění v Praze vyhlásil český importér značky SEAT. „Velmi nás těší podporovat moderní umění a spolupráce s AVU stejně tak jako podpora dalších kulturních projektů i sportovních talentů patří k našim prioritám,“ říká Petr Táborský, vedoucí divize SEAT společnosti Import VOLKSWAGEN Group.

Účastníci prvního kola soutěže zaslali skicu svého záměru spolu s popisem materiálu, měřítkem a koncepcí. Z nich potom porota vybrala deset finalistů, kteří nyní pracují na svých dílech. „Většina návrhů spadá do kategorie volného umění, několik také do oblasti designu,“ uvedla Blanka Čermáková z oddělení komunikace s veřejností AVU. Mezi návrhy, které postoupily do 2. kola soutěže, byly například dámská a pánská kolekce oblečení s motivy vozů SEAT, soubor pohlednic s historickými modely této značky, ale i volné umění na odlehčená témata – například sedadlo automobilu propojené s toaletní mísou. „V podobě částečně surrealistického plátna s vyobrazením několika vozů SEAT a motivů odkazujících na španělskou kulturu je zastoupena i klasická malba,“ dodala Blanka Čermáková.

O vítězi ARTE EMOCIÓN porota rozhodla 3. května a výsledky svého rozhodnutí uveřejní až při vernisáži výstavy soutěže. Autora nejlepšího díla čeká stáž na umělecké škole v Madridu, doplněná na přání rychlokurzem španělštiny, druhý v pořadí se může těšit na nový notebook Asus a cenou za třetí místo je poukaz na nákup výtvarných potřeb za 10 tisíc korun. Prvních pět nejúspěšnějších studentů si mezi sebou rozdělí např. předplatné uměleckého časopisu Art&Antiques, výtvarné potřeby nebo další poukazy na jejich nákup. Těmito cenami do soutěže přispěly společnosti Polysoft, s.r.o., Mediagate, s.r.o., Výtvarné potřeby Zlatá loď, s.r.o., Nielsen Czech Republic, s.r.o., Lira, a.s. a Umton Barvy.

Vyhlášení vítězů se uskuteční na vernisáži 14. května 2007 v Moderní galerii AVU  (U Starého výstaviště 188, Praha 7). Výstava potrvá do 18. května, otevřena bude od 10.00 do 18.00 hod. V červnu poputují výtvarná díla inspirovaná značkou SEAT do Brna, kde budou vystavena v rámci automobilového veletrhu ve Wannieck Gallery, v létě je čekají ještě tři putovní výstavy na různých místech České republiky.

10 studentů nominovaných na hlavní cenu:
Silvina Arismendi, Ondřej Basjuk, Juliana Čepová, Martin Krajc, Jana Kochánková, Magdalena Kwiatkovska, Linda Mikolášková, Tomáš Němec, Čestmír Přindiš, Ivan Svoboda.

Porota soutěže:
Mgr. Jiří Příhoda (zahraniční prorektor AVU, předseda komise), P.h. Jiří Ševčík (studijní prorektor AVU), Doc. Vladimír Skrepl vedoucí ateliéru Malba II AVU), Ing. Petr Táborský (vedoucí divize SEAT společnosti Import VOLKSWAGEN Group), Filip Stoulil (marketing manager SEAT), Iňaki Abad Leguina (ředitel Institutu Cervantes), Jan Skřivánek šéfredaktor Art&Antiques), Blanka Čermáková (oddělení komunikace s veřejností AVU).


Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách  www.arte-emocion.cz.


PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Český Krumlov 2007 - rally legendy - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose