www.car.cz
 

Tempo tréninků v Octávia cupu diktují v Mostě mladíci
     tisková zpráva


ČESKÁ POJIŠŤOVNA - ŠKODA OCTAVIA WEEKEND V MOSTĚ

TEMPO DIKTUJÍ MLADÍCI

Úvodní volné tréninky prestižního českého poháru opět ukázaly, že v českém motoristickém světě není kvalitnější a vyrovnanější série, než právě Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. Už v pátečních volných jízdách se ihned ukázalo komu bude nutné věnovat letos hodně pozornosti.

V dopoledním tréninku exceloval Michal Matějovský před Jiřím Gottwaldem, Jiřím Janákem a Štefanem Rosinou jr., jemuž ale jen o jedinou setinu sekundy nestačil pátý Martin Dlouhý. Ten v Mostě startuje s vozem Adama Lacka, který tento víkend tráví za volantem závodního trucku v italském Misanu. Nepsaným vítězem dopolední jízdy se ale stal Václav Brejla, který ve druhém kole zajel čas 1:44:466 a hned se vrátil do boxů. Protože neodkroužil celá tři kola, nebyl však vůbec klasifikován. Odpolední volný trénink dopadl nejlépe pro Štefana Rosinu jr., který také výrazně pokořil hranici 1 minuty a 45 sekund. Spolu s ním se pod ní podařilo zajet kolo ještě Janu Kopeckému, který si do okruhového poháru odskočil ze soutěží.

Mladý Rosina i o tomto víkendu bude z octavie přesedat do silnějšího BMW M3, s nímž bojuje zároveň v republikovém šampionátu. V pauze mezi tréninky filozofoval o nepříliš dobrém pocitu ze svých výkonů: "V noci jsem přiletěl z Anglie, kde studuji a v neděli večer zase odlétám zpět. Soupeřům se to boduje, když můžou trénovat. Připadám si, jakobych se všechno musel učit znovu," říkal skepticky. Pak ale zajel skvělý druhý trénink a šibalsky pomrkával zpoza hledí helmy.


Velmi dobrý čas ve druhé jízdě zajel i Jan Dostál, který potvrdil, že repase motorů je na výkonu docela znát. "Rozdíl oproti loňsku dělá kolem sekundy na kolo a to není špatné," pochvaloval si. Při podvečerní rozpravě s ředitelem závodů zaznělo ze strany činovníků především nabádání ke sportovnímu chování. Byly také zopakovány některé novinky ve sportovních řádech. V rámci rozpravy promotéra a majitelů poháru pak šlo především o přivítání účastníků a vyjádření velmi dobrého pocitu ze zájmu jezdců o letošní ročník. Počet startujících aut se nakonec ustálil na rovných jedenadvaceti.

Na dvaadvacátém voze, který je k dispozici, měl startovat dokonce i dlouholetý účastník poháru Vladimír Berger, ale ze záměru nakonec z technických důvodů bohužel sešlo.

Nováčci v poháru se při volných trénincích drželi spíše ve druhé polovině výsledkové listiny, kromě zkušeného Marka Novotného, který skončil ve druhé jízdě dokonce osmý! Jiří Skula, Jaroslav Páral, Miroslav Forman a také Roman Kresta se ale velice rychle učí s novým nářadím zacházet a je možné, že už v sobotních oficiálních kvalifikacích začnou zasahovat do bojů o postavení na startovním roštu. První měřený trénink se jede od 9,00 a odpolední začíná ve 13,00.
(14.5. 2004)


tisk info






Fotografie, audio a video záznamy ze závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004 jsou na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose