www.car.cz
 

Kuba Smrž ze závodu MS Superbiků v Monze veze bod.
     14.5.2007 22:19 - tisková zpráva


WSBK Itálie / Monza – po závodě

Jedenkrát jeden bod, ale jednou také výsledek v Top 10. To je bilance Kuby Smrže ze závodu MS Superbiků v Monze.

A dalo by se i říci, že bilance celkem slušná, i když on sám očekával něco víc. Český jezdec ještě nikdy na legendárním okruhu nezávodil, možná i právě proto byla letošní premiéra i pro něj řádně adrenalinová. Italský tým, italský stroj a očekávaná divácká kulisa přes 100 tisíc. Pak k tomu přidejte ještě skutečnost, že se opravdu nejedná o nijak snadný okruh, i když k takové domněnce profil trati svádí.

V Monze se drží nejen dlouho plný plyn, ale na třech místech také z velké rychlosti brzdí do následných šikan. K tomu pak jako další ingredienci přidejte nádherné až letní počasí a vzejde Vám z toho nádherný víkend strávený v zeleném Parco di Monza.

Jakub Smrž:
V pátek jsem se snažil zažít si trať, která se mi opravdu zalíbila. V Monze máte dojem jako by jste jeli lesem na výlet, ale přitom to je docela fofr. Navíc není jednoduché najít optimální nastavení motocyklu, protože to není jenom rovnější úseky pod plným plynem, ale také velmi zrádná 3 esíčka, kde musíte s motorkou co nejrychleji dokázat změnit směr. V sobotu jsme se navíc potýkali s problém na elektronickém řazení a tak jsem jen o jedno místo přišel o Superpole. Byl jsem hodně naštvaný, ale zároveň jsem si byl i trochu jistý před nedělním závodem, neboť jsem zajel hodně kol v jisté konstantě.

Jenže před první jízdou mechanici vyloženě zaspali a já se tak nedostal včas z boxů na trať a tak jsem startoval místo ze 17.místa z pozice poslední. Povedl se mi dobrý start, ale k bodovaným příčkám jsem dospěl až po výpadku dvou jezdců v posledním kole. Druhá jízda však byla již podle toho správného diktátu. Znova se mi povedl start a rázem jsem byl tam, kde jsem měl být i v první jízdě. Jezdil jsem za skupinkou jezdců, která čítala 4 jezdce a byla to nádherná a vyrovnaná bitva.

Dokázal jsem zdolat jak Rubena Xause na podstatně lepším motocyklu než mám já, Němce Neukirchnera na Suzuki, Itala Fabrizia na Hondě. Při těch soubojích se však od nás odpoutal Australan Muggeridge a zřejmě bych dostihl i jej, kdyby byl závod o ještě jedno kolo delší. Teď nás čeká další závod v Anglii na pro mne znova neznámém závodišti. V tabulce mám nyní sice o 7 bodů více, ale jsem stále čtrnáctý a odstup na celkové klasifikaci desátého se trochu natáhl.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   35.ročník Rallye Český Krumlov od Tomáše Holubář

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose